Amerikai lap: komoly a törés az ukrán és amerikai stratégiai elképzelések között

2023. szeptember 23. 16:00

Egyes tisztviselők szerint Bahmut Zelenszkij mániájává vált.

2023. szeptember 23. 16:00
null

Washingtoni látogatása során Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt, hogy év végééig felszabadítják Bahmut városát és további két települést az oroszoktól. Emellett hangsúlyozta, hogy Ukrajna ősszel és télen is folytatni fogja a háborút, nem tartanak szünetet – írja a New York Times.

Az ukrán elnök nagy hatótávolságú rakétákat kért az amerikaiaktól, amik nélkül szerinte nincs esélyük a harcban. 

Az Egyesült Államok hírszerzési és katonai tisztviselői ugyanakkor értetlenül állnak az előtt, hogy Zelenszkij miért akarja olyan megszállottan visszaszerezni Bahmutot, ahelyett, hogy a déli területekre fókuszálna, ahol sokkal nagyobb stratégiai lehetőségek vannak.

Egyes tisztviselők szerint Bahmut Zelenszkij mániájává vált,

szerintük viszont az ukránoknak nem kéne ekkora reményeket fűzniük egyetlen városhoz, és máshol is kellene próbálkozniuk.

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
utálom Pestet
2023. szeptember 25. 06:08
Nem vagyok oda Zelenszkijért (és ezzel még finoman fogalmaztam), de Bahmut ügyében szerintem igaza van. A déli területeken az oroszok olyan erős védelmet építettek ki, hogy ott az ukrán támadásnak esélye sincs. Bahmutnál viszont nem volt idő a védelem komolyabb kiépítésére. Ráadásul nincs már ott a Wagner. Ha valahol, akkor Bahmutnál van az ukránoknak esélye látványos eredményeket elérni.
Nasi12
2023. szeptember 24. 15:17
Hitler legalább tudta miért megy Baku felé. Az olajért. De közben lett a mániája sztalingrád. Ez hülyébb. Neki csak mániája van.
KBA98
2023. szeptember 24. 10:47
A zongorista a koszos ruhájában a koszos, vértől ázott kezével mire akar esküdni!
ottoka-0
2023. szeptember 24. 09:56
z mániákus depressziós nem bírja elengedni a dolgokat nem tud veszíteni ez komoly betegség az efféle betegeket régebben zubbonyban elvitték a fehérköpenyesek és meggyógyították őket erős gyógyszerekkel, elektrosokkal... nem képes átlátni a helyzetet nem lehetséges, hogy ez így van?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik