Brit miniszter: Prigozsin halála után Putyin napjai meg vannak számlálva

2023. augusztus 25. 12:35

Tobias Ellwood szerint „a Kreml belső köre iránti bizalom megszűnt”.

2023. augusztus 25. 12:35

Vlagyimir Putyin napjai „nagyon is meg vannak számlálva” – nyilatkozta a brit védelmi bizottság elnöke a Sky Newsnak. Tobias Ellwood elmondta azt is: nem ért egyet egyes elemzők azon értékelésével, miszerint Jevgenyij Prigozin nyilvánvaló halálával Putyin „elsődleges fenyegetése kikerült a képből”, és az orosz elnök megerősödve léphet elő. Elwood más véleményt fogalmazott meg, miszerint „a más véleményen lévő hangok olyan mértékű kiiktatása, mint amilyen mértékben Putyin most teszi”, azt mutatja, hogy 

a Kreml belső köre iránti bizalom megszűnt”.

Putyin most „inkább félelemmel, mint lojalitással irányít”, és ami döntő fontosságú, az orosz oligarchák és az elit már nem tekinti őt státuszuk „alkalmas garanciájának”.

Lehet, hogy Prigozsin halott, de a kár megtörtént, mert ő leplezte le, hogy Putyin ukrajnai inváziója valójában milyen rosszul sikerült”

 – mondta Ellwood, aki szerint ha bárki egy pillantást vet az orosz történelemre, sejtheti, hogy mi történhet ezután: „Amikor egy orosz vezető elveszíti népszerűségét az elit körében, akkor az orosz történelem azt mutatja, hogy a gyengeséget gyorsan és kíméletlenül kihasználják.”

Nyitókép: MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2023. augusztus 25. 21:09
Megint egy brit tudós pofázik hülyeséget :)
masikhozzaszolo
2023. augusztus 25. 17:39
Megsúgjam, mit csinált az angol király a felségárulókkal? Férfival, nővel? Ez ugyanaz. Hány tornya van a Kreml-nek? https://24.hu/tudomany/2022/12/03/arulo-kivegzes-tortenelem-nagy-britannia/
KBA98
2023. augusztus 25. 17:28
Az angolok, bár ezzel a kijelentéssel már óvatosan kell bánni, hiszen mindenki lehet angol papírilag, aki persze nem szegény, de hülyéből nagyon sok van. A miniszterelnök Rishi Sunak pakisztáni, Sadiq Khan főpolgármester szintén pakisztáni, ergo az angolok sehol sincsenek! Itt tart ma a világ!
Papa55
2023. augusztus 25. 16:59
A brit tudósok közé tartozik ez a faszkalap is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!