Ferenc pápa az ukránok szenvedését a holodomorhoz hasonlította

2022. november 23. 11:57

Felidézte, hogy a mesterségesen, éheztetéssel előidézett népirtást Sztálin vitte véghez szerte a Szovjetunióban, különösen Ukrajnában.

2022. november 23. 11:57
null

Az ukránul holodomornak, éhínségnek nevezett történelmi időszakhoz hasonlította a mai ukrajnai lakosság helyzetét Ferenc pápa szerdán az általános audiencián elmondott beszédében.

A katolikus egyházfő arra kérte az audiencián résztvevőket: imádkozzanak azért, hogy vége legyen minden háborúnak a világon, kiváltképpen a „szeretett és mártír ukrán nép borzalmas szenvedései” enyhüljenek. A pápa emlékeztetett arra, hogy szombaton lesz az 1932-33-as „borzalmas népirtás”, Ukrajnára vonatkozóan és ukránul a holodomor évfordulója.

Felidézte, hogy a mesterségesen, éheztetéssel előidézett népirtást Sztálin vitte véghez szerte a Szovjetunióban,

különösen Ukrajnában. Az egyházfő imára szólított fel a „genocídium áldozataiért és a számos ukránért, gyermekekért, nőkért, idősekért, akik ma szenvedik el az agresszió mártíromságát”. A kijevi parlament 2006. november 28-án fogadta el a törvényt, amellyel az éhínség éveit az ukrán nép ellen elkövetett népirtásnak nyilvánította.

„A Nyugat – beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét – a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot – vélekedik Tálas Péter. Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a Mandiner Világrend adásában.

„Most dől el, milyen gyorsan jön el a poszthegemoniális világrend" - Mandiner Világrend

„A Nyugat - beleértve az Egyesült Államokat és beleértve az európaiak jelentős részét - a háború közben ismerte fel azt, hogy tulajdonképpen itt meg lehet fogni Oroszországot". Mely szakaszában jár a háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál?

– vélekedik . Mely szakaszában jár az ukrajnai háború? Miért proxy-háború ez a konfliktus? Kinek lesz katonai-politikai súlya az új világrend kialakításánál? A biztonságpolitikai szakértő válaszol a adásában.

(MTI)

Nyitókép: Fiora Garenzi / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
L. László
2022. november 23. 22:51
Ez tévedés, az egészen már helyzet volt.
zolka50.50
2022. november 23. 21:58
A Holodomor kamu tovább virágzik.
sober
2022. november 23. 17:20
a szerencsétlen pápa jobb lenne ha a sok süket duma helyet a békét szorgalmazná, s nem a kezeit tördelné!!
Lolka-Bolka
2022. november 23. 17:13
Ide figyelj te pedofil buzy papa , a kurva anyad te satan kiveto gecy . Szetvered az egyhazat ta allat , ja hat ezert vagy ott. Gecy gyuri odatolt teged is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!