Evakuálási riasztást adtak ki Japánban észak-koreai rakéták miatt

2022. november 03. 06:55

A japán kormány arra utasította Mijagi, Jamagata és Niigata prefektúrák lakosait, hogy menjenek be a szilárd épületekbe vagy a föld alá.

2022. november 03. 06:55
null

Észak-Korea csütörtökön folytatta fegyverkísérleteit, legalább három rakétát lőtt ki, köztük egy feltételezett interkontinentális ballisztikus rakétát, ami miatt a japán kormány evakuálási riasztást adott ki és ideiglenesen leállította a vonatokat – számolt be a France24.

A dél-koreai vezérkari főnökök egyesített főparancsnoksága közölte, hogy észlelte, amint reggel 7:40 körül a főváros Phenjan közelében lévő területről kilőtt egy rakétát, majd egy órával később a közeli Kacheon városból még kettőt, amelyek a keleti vizek felé repültek.

Bár dél-koreai tisztviselők nem közöltek azonnal pontosabb repülési részleteket, a nagyobb hatótávolságú rakétát nagy szögben lőhették ki, hogy elkerüljék az északi szomszédok területének elérését. Jaszukazu japán védelmi miniszter elmondta, hogy

az egyik észak-koreai rakéta maximális magassága elérte a 2000 kilométert, és mintegy 750 kilométert repült.

A japán kormány kezdetben azt mondta, hogy legalább az egyik rakéta átrepült északi területe felett, de később felülvizsgálta értékelését, és azt mondta, hogy nem volt átrepülés.

Figyelmeztetést adtak ki

Fumio Kishida miniszterelnök hivatala figyelmeztetést adott ki az északi Mijagi, Jamagata és Niigata prefektúrák lakosainak, arra utasítva őket, hogy menjenek be a szilárd épületekbe vagy a föld alá.

A riasztások által érintett területekről nem érkezett jelentés károkról vagy sérülésekről.

Az említett régiókban a rakétariasztást követően ideiglenesen felfüggesztették a gyorsvonati közlekedést, majd rövidesen újraindították. Kishida elítélte a rakétaindításokat, és közölte, hogy szakértők elemzik a történteket.

Nyitókép illusztráció. Fotó: HANDOUT / KOREA AEROSPACE RESEARCH INSTITUTE / AFP

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vemiko
2022. november 03. 08:45
háát....ők tudják milyen egy atombomba....ugye az usa kettőt is ledobott rájuk!
files32
2022. november 03. 08:12
Orbán haverja a vesztét érzi.
5m007h 0p3ra70r
2022. november 03. 07:55
"A japán kormány kezdetben azt mondta, hogy legalább az egyik rakéta átrepült északi területe felett, de később felülvizsgálta értékelését, és azt mondta, hogy nem volt átrepülés." Azsia cigányai megint mentek egy kört a vurstliban és beígértek pár pofont a szomszédoknak. Időről időre eljátsszák, olyan cigányosan. Volt egy amerikai elnök, amelyikkel szóbaálltak, akkor kicsit csillapodtak a kedélyek is. Az volt amelyik még tudta merre van az előre és nem ült fel olyan biciklire, amiről nem tudott leszállni.
counter-revolution
2022. november 03. 07:49
Ha Japán nem lenne megszállt ország, már rég eltakarította volna az eszkimólányt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!