Manfred Weber szerint Magyarországnak engedélyeznie kell egy független vizsgálatot a Pegasus-ügyben

2021. július 23. 21:32

Ez már nem egy magyar belpolitikai ügy. Az egész Európai Unió politikájára hatással van, ezért muszáj tisztán látnunk a történtekkel kapcsolatban – fogalmazott Weber.

2021. július 23. 21:32
null

A politikus utalt arra, hogy egyedüliként a magyar kormánnyal szemben merült fel a vád, hogy lehallgatásokon használták fel a Pegasust. Weber többek közt Lengyelországnak az Európai Unióból való kilépéséről is beszélt, szerinte a lengyelek közül sokan továbbra is Európa-pártiak maradtak. „Számítok azokra a lengyelekre, akik vállalják az európaiságért folytatott küzdelmet, de ebben Európának is segítenie kell: szolidaritást kell mutatnunk azokkal szemben, akik az utcára vonulnak” – mondta az EPP frakvióvezetője. 

– mondta Weber hazánk kapcsán. 

– tette hozzá az Európai Néppárt, a Fidesz egykori pártcsaládjának európa parlamenti frakcióvezetője. A magyar kormányzat határozottan tagadja, hogy bármikor törvénytelen adatgyűjtést végzett volna, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig az egész Pegasus-botrányt politikai hisztériának nevezte.

Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pitypangocska
2021. augusztus 27. 16:34
Ez honnan veszi a bátorságot, hogy belep....zon a belügyeinkbe?
Ildikó99
2021. augusztus 27. 15:19
Ez a Weber csúnya is búta is foglalkozzon magukkal
Aerion
2021. július 27. 14:43
Ezt a pasas nemzetközi nemzetbíróság elé kell állítani, emberiségellenes politikai bűncselekmények miatt. Stílszerűen, Nürnbergben. És újra érvényesíteni kell a büntetőkódexben a politikai tartalmú bűncselekménynek miatt kiszabható halálbüntetést. Akárcsak, mint anno, Nürnbergben.
fabulon a bőre őre
2021. július 26. 21:08
Az, hogy ez feltűnt, igazolja, hogy fake news az egész. Ő volt az, aki a Fidesz-szavazatokkal nem akart EB-elnök lenni. Nem is lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!