Trump: Nem akarok beavatkozni a brit választásokba, de Johnson nagyon alkalmas

2019. december 03. 11:20

Donald Trump hozzátette, hogy ő személy szerint a Brexit híve.

2019. december 03. 11:20

Az amerikai elnök közölte kedden Londonban, hogy nem kíván beavatkozni a jövő csütörtöki nagy-britanniai parlamenti választásokba, de meggyőződése szerint Boris Johnson konzervatív párti brit kormányfő „nagyon alkalmas” a miniszterelnöki tisztségre, és „nagyon jó munkát végez”.

Donald Trump, aki a NATO-tagországok vezetőinek kedden kezdődött kétnapos londoni találkozóján vesz részt, Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtóértekezletén kijelentette: nem akarja „közbeavatkozással bonyolítani” a helyzetet a december 12-ére kiírt brit választások előtt, és együtt tudna működni a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetőjével, Jeremy Corbynnal is, ha ő nyerné a választást.

Nagyon sok embernek nagyon sok választást megnyertem már, de ebből most kimaradok” – fogalmazott Trump. Hozzátette: ő a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) híve. Stoltenberg a sajtóértekezleten azt mondta: új elem a NATO tevékenységében, hogy Kínára is oda kell figyelnie, mivel ma már Kínáé a világ második legnagyobb védelmi költségvetése az Egyesült Államok után.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2019. december 03. 12:16
Nem vagy egyedül.
llnnhegyi
2019. december 03. 12:09
-:)) Europanak nem jó az elszakadás! Jönne a francia, vagy a német diktatúra.
llnnhegyi
2019. december 03. 12:08
-:)) Hetprobas jó pofa ez a Trump elnök!
tintapaca
2019. december 03. 12:05
Most már tényleg jó lenne, ha az angolok kilépnének, és több mint 250 éves káros befolyásuk az európai szubkontinensen is megszűnne, mint ahogy megszünt világbirodalmuk összeomlásával. Menjenek, és legyenek továbbra is az USA csicskásai. A kontinetális Európa országainak az az érdeke, hogy az eurázsiai kontinens egybefüggő gazdasági övezet legyen. Ezt akadályozták az angolok I. Pál cár megfojtatása - a napóleoni háborúk óta. A müncheni egyezménybe is azért mentek bele Hitlerrel, mert azt remélték, hogy a két diktatúra - a hitleri és a sztálini .- egymás ellen fordul. Erre jött a Molotov -Ribbentropp -paktum, és Anglia és Franciaország súlyos katonai vereséget szenvedett az II. világháború első két évében. Mi magyarok különösen sokkal tartozunk az angoloknak. Trianonért, Churchill vétkes magatartásáért, amellyel odadobta Közép-Európát Sztálinnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!