Már a Politico is beszámol az MCC brüsszeli központjáról

2022. november 01. 10:34

A lap szerint a magyar kormány kritikusai máris nekimentek az MCC Brussels elindításának.

2022. november 01. 10:34
null

Az „illiberális magyar miniszterelnök”, Orbán Viktor által finanszírozott agytröszt e havi indulásával megzavarja a brüsszeli ökoszisztémát, heves visszatetszést váltva ki az otthoni ellenzőkből – olvasható a Politico cikkében. A portál szerint az MCC Brussels – amely a budapesti székhelyű Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyik ága, és amely „vitatott módon több milliárd forintot kapott az Orbán-kormánytól” – azt tervezi, hogy

alternatívát kínál Európa polarizált kulturális tájképére, az egyik alapító szerint.

A központ – amelyet Magyarország jobboldali, EU-val konfrontálódó kormánya támogat – fel fogja rázni a brüsszeli agytrösztöket, amelyeket jelenleg a nagyrészt homogén, Európa-párti gondolkodás dominál.

Frank Füredi szerint erősödnek a magyarellenes érzelmek

A lap idézi Frank Füredi magyar-kanadai akadémikust és az új agytröszt igazgatóját, aki a Politiconak kedden megjelent véleménycikkében úgy fogalmazott, hogy „érett, átgondolt vitát kíván előmozdítani a kontinensen uralkodó kulturális feszültségekről”, azzal érvelve, hogy Orbán Viktor áprilisi újraválasztása óta a magyarellenes érzelmek erősödnek.

Füredi – a drezdai egyetem volt professzorával, Werner Patzelt-tel együtt fogja vezetni a központot – hozzátette, hogy

Az Orbán-kormány kritikusai azonban azonnal visszatámadtak, mivel a kormány évek óta vitában áll az EU-val többek között a jogállamiság és az LMBTQ+ jogok terén tapasztalható visszalépések miatt.

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

Összesen 197 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sgaga
2022. november 05. 08:57
Nem mindenre.. Tanárok--a 192milliárd szinte semmi más kiadásokhoz képest. A 2023-as 33,000millird költségvetésnek ez kb a 0,5 %-a. Honvédség pl.: https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/05/jovore-is-no-a-honvedelemre-fordithato-osszeg , ez - matek, imádom - a 6szorosa a bérfejlesztésnek. Miért pont a rezsidémonból indultál ki, miért nem a fenti honvéd kiadásokból, vagy az állam saját magára szánt 12ezermilliárdjából? https://koltsegvetes.k-monitor.hu/?gclid=Cj0KCQjwk5ibBhDqARIsACzmgLQxNN8xBL5JuWtUWW-qxI3Kf8KzoJScLwHoX_RcI37AiZz-0YtrUCoaApnhEALw_wcB Manyup--nem kifizetni kellene, hanem hagyni az embereket a manyupban és akkor az adott manyup kezelő által jól (vagy rosszúl, ilyen is volt ) megforgatott lé lett volna kifizetve a tagoknak. Impex-- ez tetszeni fog: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/03/kulkeres-maffia-az-impexek-tortenete Kár,h a pesti srácok csinálta..
Sgaga
2022. november 03. 08:32
Szóval a magánnyugger lenyúlt pénzét igen, az IMF törlesztésre használta fel, pedig én nem arra szántam, mikor beleléptem anno. A porblem ott van, h a OV belengette,h aki benne marad, az nem fog állami nyuggert kapni. Ki az aki marad ezek után? Pár tízezrek, akik nem szopták be ezt az orbitális beijesztést. Így én is otthagytam. Na most olvasni,h akik maradtak, manapság elég szép hozamot realizáltak. Bár ez nem mai adat, de irányadó talán: https://www.portfolio.hu/befektetes/20201126/10-eve-szantottak-be-a-magannyugdijpenztarakat-milliokat-kaszaltak-akik-maradtak-459010 Hát ez az, ami miatt nekem nem hiteles már ez a mini.elnök. Tehet bármit,mondhat akármit, eljátszotta az én bizalmam. Felüdülés,h veled európai módon lehet eszmétcserélni, mindenféle huhaanyád és hasonlók nélkül. Respekt! :) Timi - aki nem is biztos,h Timi - OVben hinni nem kell félned jó lesz ha megteszed én nem ellenzem. :) (van 1 sejtésem,h te hogy tagolod majd.. ) :)
Sgaga
2022. november 02. 20:08
Nos, nekem szerencsém volt, semmi hiteltörlesztést nem nyögtem, a 2000 években már félig felnőtt fiaim voltak. Ment az egyetem fizetése, sima kétkezi melós voltam - ma nyugger - és megéltünk a családommal. A még korábbi időszakra, a szocira sem tudok rosszat mondani, nem éreztem annó azt amit ma, az ország kettészakadását, emberek szembenállását. Sajnálatos. Hogy ez honnan jött, biztos vagyok benne,h másként itéljük meg, nem akarom ezt a témát kibontani. Ahogy írod, meg korábban is utaltál rá, a családodat kisemmizte több rendszer is. Minket nem vot miből kisemmizni, így ilyen veszteség nem ért. Számomra az OV ős bűne a magánnyugger lenyúlsa votl az első regnálása indulásakor és ahogy te az 56-t,meg a korábbi dolgokat nem bocsájtod meg az akkori rendszernek, én meg ezt nem fogom, még akkor sem, ha a feje tetejére áll, vagy akárhány stadiont épít fel. Más életutakon megyünk, másképpen értékeljük a dolgokat.
Sgaga
2022. november 01. 22:09
na jó, nem nyitok vitát.. :) De az eddigi dumánk alapján a szebbik nem megáll. (utalok a NFL-s témáinkra) :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!