Gyurcsány pártja magyarázatot vár az új abortuszszabályozásra

2022. szeptember 13. 13:14

Tudni szeretnék, mikorra várható a „következő szigorítás”.

2022. szeptember 13. 13:14
null

A Demokratikus Koalíció magyarázatot kér a kormánytól, hogy miért kezdett „abortuszszigorításba a Fidesz”, illetve mikorra várható a „következő szigorítás” – közölte az ellenzéki párt elnökségi tagja kedden online sajtótájékoztatón. Ráczné Földi Judit azt mondta, hogy Pintér Sándor belügyminiszter minden előjel és előzetes egyeztetés nélkül, egy „szélsőjobboldali ihletésű” rendeletben nyúlt hozzá az abortusztörvényhez, minden terhességmegszakításnál kötelezővé téve annak igazolását, hogy az állapotos nőnek megmutatták a magzat szívhangját. 

A DK elnökségi tagja szerint a döntés arról szól, hogy még egy papírt kelljen beszerezni, és mivel ez időigényes, az abortuszra várók „csússzanak ki” abból az időkorlátból, ameddig még engedélyezett a terhességmegszakítás. Ráczné Földi Judit elmondta: tudni akarják, hogyan lehet egy ilyen súlyos döntést miniszteri rendeletben, tehát a parlament megkérdezése nélkül meghozni. „Számos országban kezdődött ezzel a szigorítással az a folyamat, amelynek a végén betiltották az abortuszt” – mondta.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2022. szeptember 14. 16:44
Ez azért marhaság, mert az abortuszról NEM A NŐ DÖNT EGYEDÜL. Nem EGYEDÜL CSINÁLTA A GYEREKET, ÉS NEM EGYEDÜL FOGJA FELNEVELNI. Viszont a szívhangot csak neki játsszák be, miközben vagy a pasija, vagy a szülei azok, akik a végső döntést teljes egészében meghozzák, és mivel a legtöbb nő tökegyedül nem vágna bele a babába, ezért aláveti magát annak, amire mások ráveszik.
Hill
2022. szeptember 14. 03:10
Én arra lennék kíváncsi, mikor megy elvonóra majd egy pszichoterápiára mondjuk Csernushoz
Dolll
2022. szeptember 14. 00:57
Fletó, örülj annak, hogy a te idődben még nem volt ultrahang, mert lehet, hogy te sem úsztad volna meg, több okból is. 1. Látszódott volna, súlyos vázrendszeri eltérésed, magyarán : hogy nincs gerinced. 2. Ha meglátták volna a nagy orrod, rögtön császármetszést indikáltak volna. 3. A májad látványa után egyértelmű lett volna, hogy anyatej helyett az apádnak kellett volna megoldania a táplálásod. A sarki kocsmában. De szerencsére egy olyan családba születtél, ahol ez megszokott volt, ahová meg beházasodtál, ott meg eleve elvárás volt...ez mind.
Reszelő Aladár
2022. szeptember 13. 18:35
Fletó, nem tartozunk magyarázattal. Vagy ha mindenképpen szeretnél hallani valamit, akkor szólj Kalácsony Gergelynek, hogy hívja fel és kiabáljon vele, ha már te nem mered.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!