Gera Zoltán is csatlakozik a magyar válogatotthoz

2021. május 21. 18:32

Másodedzőként csatlakozik Gera Zoltán az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott stábjához.

2021. május 21. 18:32
null

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken a telki edzőközpontban tartott sajtóeseményen részvétét fejezte ki Puhl Sándor családjának: az 1994-es világbajnoki döntő játékvezetője 65 éves korában csütörtökön hunyt el.

Gera elődjét kinevezték az MTK Budapest vezetőedzőjének

A magyarok olasz szövetségi kapitánya ezt követően közölte: az Európa-bajnokság végéig az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán másodedzőként csatlakozik a stábhoz. Gera elődje, az olasz Giovanni Costantino azután távozott szerdán a stábból, hogy kedden kinevezték az MTK Budapest vezetőedzőjének.

A felkészülés első hetében a fizikai állapotfelmérésen volt a hangsúly,

illetve azon, hogy a játékosok – akik mindannyian jó formában érkeztek az edzőtáborba – kondícióját szinten tartsuk. Jövő héten, amikor már mindenki velünk lesz, nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni a taktikai felkészítésre” – jelentette ki Rossi.

Jöhet a szűkített keret

Az 56 éves tréner kiemelte, az új kerettagok megfelelő hozzáállással érkeztek Telkibe, bizonyították, hogy méltók a válogatott meghívóra. Mint mondta, jelenleg 26 mezőnyjátékos és négy kapus van a keretben, ebből három plusz egyet kell majd kihagynia. Június 1-jén kell leadni a végső nevezési listát.

még vannak kérdőjelek a fejemben, de ezek kiegyenesedéséhez látnom kell azokat a labdarúgókat is, akik még nincsenek velünk”

– beszélt a szűkített keret kialakításáról Rossi.

A szakember kiemelte, a csoportriválisok – a portugálok, a franciák és a németek – jóval kevesebbet tudnak majd közösen készülni, ez pedig mindenképpen a magyar csapat előnyére válhat.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyvilág
2021. május 21. 22:11
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepérõl, pozitívumairól, negatívumairól: https://egyvilag.hu/korabbiuzenetek/PT106_2021-02-18.shtml#sport
Búvár Kund
2021. május 21. 20:10
Gerzson ezt az edzőséget engedd el sztem, de legalább állj be tanulni vmelyik klubcsapathoz egyenlőre, mert az eddigi utánpótláskapitányságod nem igazán volt meggyőző... Tisztellek a játékosmúltadért, de az edzőséget még tanulni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!