A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bezárul az ajtó Ukrajna előtt?

2023. július 27. 05:54

A vilniusi csúcson egyértelművé vált: Ukrajna addig nem csatlakozik a NATO-hoz, amíg be nem fejeződik a háború. Oroszország fő célja azonban éppen a tagság megakadályozása, ami előrevetíti, hogy Moszkva továbbra is a fegyveres konfliktus folytatásában lesz érdekelt. Van így érdemi esély a békére?

2023. július 27. 05:54
null
Lóránt Károly

Az egyik fő kérdés: egy immár több mint ötszáz napja befagyott konfliktus Európa keleti felében érdeke-e egyáltalán az Egyesült Államoknak, amely a 2008-as bukaresti NATO-csúcson Ukrajna és Grúzia szövetségbe való meghívásának legfőbb szorgalmazója volt? Az amerikai konzervatív világnézetet képviselő Cato Institute szakértői szerint nem, és a vilniusi csúcsértekezlet elé időzített, a Foreign Affairsben megjelent cikkükben részletesen ki is fejtik, hogy miért.

Justin Logan, a Cato Institute védelmi és külpolitikai tanulmányi igazgatója és Joshua Shifrinson, a Marylandi Egyetem közrendvédelmi intézetének docense mindenekelőtt azzal érvel, hogy 

Ukrajna NATO-ba való felvétele magában hordozza az Oroszországgal való háború – beleértve a nukleáris háború – lehetőségét, 

és ezzel a szövetség vezetői is tisztában vannak. A szerzők szerint az ukrajnai háborúban való további amerikai és NATO-szerepvállalás hívei mind ez idáig nem tisztázták, hogy milyen amerikai stratégiai érdekek forognak kockán. A Biden-kormányzat szerint a történelem azt mutatja, hogy amikor a diktátorok nem fizetnek meg az agressziójukért, akkor még nagyobb káoszt okoznak, és még több agresszióba bocsátkoznak, a cikkíróknak azonban az a véleményük, hogy Oroszország már eddig is hatalmas árat fizetett a háború kirobbantásáért. Egy másik érvelés szerint az európai stabilitás és biztonság megköveteli, hogy Kijev csatlakozzon a szövetséghez, mert ha Vlagyi­mir Putyint nem állítják meg Ukrajnában, akkor NATO-tagállamokat fog megtámadni. Még olyan érvek is elhangzanak, hogy Ukrajna „kiérdemelte” a tagságot azáltal, hogy harcolt a szövetség egyik ellenfelével, és meggyengítette.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. július 27. 11:22
Amerika-Brüsszel - Németország érdeke a háború folytatása. Kibujt a szög zsákból Ursula miért fut Zelenszkijhez pókerpofát vágva meg meg simogatja . Német nagytőkések is ukránokhoz bepakoltak Dollár-euró milliárdok támogatása hozzájuk jut el nem a menekültekhez .Magyaroknak járó eus pénzek is a német nagytőkések zsebében van .Ursula ezért mondta Orbánnak eus pénzek ,, jó helyen vannak,, . Ursula úgy dönt mintha magán tulajdona lenne . Orbánék Brüsszelben a járó eus pénzekért a tam tamot jobban verhetnék még mielőtt a körmös korrupt bűnbanda pénzünkkel lelépne , hátha megkapjuk.
snfbvksan
2023. július 27. 08:46
"Ukrajna „kiérdemelte” a tagságot" Amilyen aljas, pusztító, támadó szervezetté vált a NATO, abban az aljas, pusztító, támadó Ukrajna tényleg kiérdemelte a tagságot. De a politikában sem érdemekért adnak semmit, csakis érdekekért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról