Soros

2023. május 26. 13:37

Hargitai Miklós
Népszava
Legyünk őszinték: a 13 év alatt kiépített orbáni állam alkalmatlan az EU-tagságra.

„Képzeljük el, hogy bekopogtat Brüsszel ajtaján, és a felvételét kéri az EU-ba egy olyan állam, ahol minden fontos politikai és intézményi tisztséget egyetlen párt jelöltjei töltenek be. Egypárti továbbá az alkotmány, a választási törvény és a jogalkotási törvény; utóbbi mondjuk mindegy, mert úgysem tartják be például a kötelező hatásvizsgálatról vagy a társadalmi egyeztetésről szóló előírásait. A közmédiának hazudott csatornák 24 órában a hatalom dicséretét zengik; az ellenzék akkor kerül be a műsorba, ha pocskondiázni kell. A kormánykritikus sajtótermékeket bezárják, vagy felvásárolják és átállítják. Az állami vagyonnak évről évre egyre nagyobb hányada kerül át a miniszterelnök családjához, a családtagok strómanjaihoz és üzletfeleihez. Az ország leggazdagabb embere – papíron – a miniszterelnök szomszédja. A kormányerő az állam összes erőforrását felhasználja az újraválasztása érdekében, beleértve megszámlálhatatlan mennyiségű pénzt, a közpénzen kitartott sajtó-kétharmadot, az adóhivatalt, a számvevőszéket, a rendőrséget, a katonaságot, a köztisztviselőket és a közoktatást. A valamilyen okból még ellenzéki vezetésű településeket megfosztják a fejlesztési forrásoktól. Az állam az állampárt bizalmi embereinek játssza át az egyetemeket, a kaszinókat, a fizetős közúthálózatot és az állami termőföldvagyont.

Nem is kell amúgy elképzelni, itt van a szemünk előtt. De azért képzeljük csak el, hogy egy Magyarország-típusú slampos diktatúra a jelölt, és szeretne taggá válni. Nem az a kérdés, hogy felvennék-e, hanem legfeljebb az, hogy elhallatszana-e a Holdig a kacagás, mielőtt megmutatják neki, hogy merre van a kijárat.

Legyünk őszinték: a 13 év alatt kiépített orbáni állam alkalmatlan az EU-tagságra. Miért gondolja akkor bárki, hogy az EU soros elnökségére alkalmas lenne?”

Tényleg megfoszthatja Magyarországot a soros elnökségtől az Európai Parlament? Szakértőt kérdeztünk

 

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 129 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hargitai, kerüljed a fejedelmi többest: legyél őszinte, ordító elfogultságodat a magyar szavazók többsége 12 éve folyamatosan cáfolja!

Én őszinte szoktam lenni felhívás nélkül is!: Ne hazudj!

Egyébként magából indul ki, hogy felhívást intéz az őszinteség érdekében! Tehát a cikkíró legyen őszinte és ismerje be, hogy eddig sokszor hazudott.

Legyünk őszinték: a gyarmat nyúvasztó angolok és franciák miért voltak alkalmasak az EU tagságra?

Tehát a szervezet gengszter alapítású. Jó tudni. És levonni a következtetéseket.

A Népszava még él?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés