Francia EP-képviselő ment neki a lengyeleknek, úgy látja, hogy háborúba rángatják az EU-t

2023. március 19. 15:31
„Lengyelország számára rendkívül veszélyes következményei lehetnek, ha vadászgépeket szállít Ukrajnába” – vélekedett Thierry Mariani.

Varsó megpróbálja a lehető legmélyebben bevonni az Európai Uniót az ukrajnai konfliktusba, ami ellentétes a legtöbb uniós ország érdekeivel – mondta Thierry Mariani francia európai parlamenti képviselő a TASZSZ orosz hírügynökségnek. „Az ukrajnai konfliktusban Lengyelország lett az az elem, amely nyilvánvalóan megpróbálja az EU-t a lehető legmélyebben belerángatni az eszkalációba az uniós országok akarata ellenére” – mondta Mariani.

A francia politikus szerint az uniós tagállamok jelentős többsége aggodalommal figyeli a lengyel megnyilvánulásokat.

Lengyelország számára rendkívül veszélyes következményei lehetnek, ha vadászgépeket szállít Ukrajnába.

Eddig az Egyesült Államok sem hozott ilyen döntést – fejtette ki véleményét.

***

Napokon belül már vadászgépeket is kaphatnak az ukránok

***

STEPHANE DE SAKUTIN / AFP

Összesen 137 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miből gondolod, hogy csak fizetett ügynök lehet az, aki józanul gondolkodik, és miből gondolod, hogy nem fizetett ügynök az, aki Európára is kiterjesztené a háborút?

Nálunk elég habar kiderült az ellenzék tiltott finanszírozása. Miből gondolod, hogy a franciák nem lennének képesek ugyanezt kimutatni az egyre inkább feljövő, rendre másodikként szereplő Le Pen párt esetében?

Döntsd már el, hogy Oroszország végelgyengülésben szenved, vagy ereje teljében van? Mert ahogyan éppen illik a mondanivalótokhoz, aszerint használjátok ezt a két lehetőséget.

A szuverén Kuba 1962-ben miért nem adhatott teret a szovjet fegyvereknek, mondjuk úgy, mint a Varsói Szerződés szövetségese? Ukrajna a NATO szövetségeseként, NATO tanácsadókkal készült az oroszok ellen. Mit keresett a szuverén Ukrajnában, egy belpolitikai felfordulás idején a majdani puccsistáknak az amerikai nagykövettel együtt ételt osztó VIctoria Nuland?

Erre a durcás, óvodás szintű kérdésre azt mondom, hogy bárki mehet bármelyik országba, de vannak korlátok arra nézve, hogy ott mit tehet, és mit nem tehet.

Miért, talán te lennél az? Feleselés helyett inkább írd le, miért volt jogszerű és elfogadható az, hogy amerikai diplomaták egy belpolitikai történésben, tehát belügyeket érintően, nyíltan a kormány ellenes puccsisták oldalára álltak?

Ez nem így működik.A Soros hálózat integrált része pénztermelő folyamatnak. Míg más mágnások valamilyen terméket/szolgáltatást forgalmaznak, így vagyonuk ezek sikerétől is függ, Soros terméke a nyílt társadalomnak nevezett destabilizálás, ha úgy tetszik anarchia, ami viszont tőzsdei folyamatokon keresztül bármikor pénzre váltható.

Gratulálok első posztodhoz. Sajnos többet nem látok belőlük. X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés