A 13 pont hete

2023. március 19. 7:15

Bolgár György
Amerikai Népszava
Az Egyesült Államok mint a leghatalmasabb, soha nem jelezte, hogy érdeke volna (nem is az) egy föderatív Európai Unió.

„Azt állította Orbán Viktor (Kiskőrösön, a Petőfi Sándor szülőházánál elmondott március 15-ei beszédében a költőről), hogy »látjuk, ahogy odakanyarintja a 12 pont elé, hogy legyen béke«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem látjuk. Ezt csak Orbán Viktor látja. Sőt, talán még azt is, hogy Petőfi Segesvárnál leteszi a fegyvert és a 13 pontot.

Azt is állította Orbán (ugyanott), hogy »látjuk, ahogy szembefordul a világ hatalmasaival, akik újra be akarják olvasztani a magyarokat egy európai szuperállamba«.

Ezzel szemben a tény az, hogy nem akarják beolvasztani. Az Egyesült Államok mint a leghatalmasabb, soha nem jelezte, hogy érdeke volna (nem is az) egy föderatív Európai Unió. Az unió »hatalmasai«, Németország és Franciaország pedig szintén nem dédelgetnek ilyen irreális álmokat, hiszen kettejük összeolvasztása is abszurd lenne. Álmai csak Orbánnak vannak. Rémálmai.”

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Terelhetsz, próbálkozhatsz az egyre inkább leamortizálódó "lopás" hangoztatásával, de amíg az EU vezetés által favorizált Apró klán, és csatolt része, Gyurcsány az Európai Egyesült Államok létrehozását hirdeti, addig Bolgár György írása szimpla hazugság. Lehet onnan közelíteni, hogy az USA-nak ez nem érdeke. De egyrészt el kéne magyarázni, miért nem az, másrészt azt is meg kéne indokolni, miért jó az EU vezetésének a tagállami hatáskörök folyamatos csökkentésére irányuló törekvése?

Rákosinak mikor volt tárgyalása, ahol hazudott? Látod, ezek ez az ész nélküli hülyeségek tesznek téged nevetségessé.

Te kis naiv. Az USA-nak egy gyenge EU jól kezelhető föderális állammá válása kimondottan előnyös lenne. Egy erős, föderális EU valóban nem lenne kedvére való. De, ahogy látod, a gyengítés, a függőség kialakítása már folyamatban van.

Rákosi moszkvai "tárgyalását" azért ne vedd komolyan. Neki ott csak elmondták, hogy a célokon túl lövő sztálini vonal elvetésével az ő szerepe is véget ért.

Ceausescut és Rákosit nem ugyanúgy távolították el a hatalomból, tehát a következmények sem lehettek ugyanazok. Próbáld egy kis utánajárással megalapozni amit leírsz.

Ugyanezt ajánlom akkor is, amikor Rákosiról, mint elődről írsz. Két közvetlen alattvalójának, Apró Antalnak és Donáth Ferencnek, az 1931-ben alakult KMP alapítóinak a leszármazottai. A velük kezdődő politikusi, politikai generációk mai tagjai az ellenzéki térfélen tevékenykednek.

A többi hablatyolásra, mint lejárt lemezre nem érdemes szót fecsérelni. De ha odafigyelsz, talán észreveszed, hogy a lopott pénzből sok mindenre futja. És EU pénzek nélkül sem mentünk tönkre, bár elvtársaid az EP-ben keményen dolgoznak ezen.

Igen. Az a bizonyos lényeg, amit a liberálbolsevikok/ liberálnácik - választhatsz - sok más, egykor egyértelmű fogalomhoz hasonlóan szintén relativizáltak. Az ő szellemi kapacitásukból már csak erre futja.

A vén bolsevik a Mandiner állításával ellentétben nem az Amerikai Népszavában, tehát nem a Bartus lapjában, hanem a Budapesten kiadott Népszavában írta le a marhaságait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés