Meddig mehet el a Nyugat Ukrajna támogatásában? – itt a Stratéga új adása (VIDEÓ)

2023. február 9. 19:30
„Úgy, ahogy az ukránok remélik, Ukrajna nem győzhet" – Milyen felelőssége van Amerikának az ukrán-orosz viszony háborús helyzetté eszkalálódásában? Ellensúlyozni tudja-e nyugati segítséggel az orosz fölényt és megnyerheti-e a háborút Ukrajna? Bartha Dánielt kérdeztük a Mandiner Stratéga adásában.

***

Ha Oroszország úgy véli, hogy a területszerzései elégségesek, és emiatt kész lezárni a konfliktust, azzal még nem lesz fegyvernyugvás, mert Ukrajna a területvesztésre nemet fog mondani, a Nyugat pedig ekkor egy igazi dilemmával fog találkozni: meddig lehet fegyverzettel támogatni Ukrajnát?

A Nyugat nem teheti meg, hogy Ukrajnát ne támogassa, annak fényében, hogy Oroszország nem egy hiteles nemzetközi szereplő, az összes nemzetközi egyezményt megszegte, saját ambíciói szerint Ukrajnát el akarja törölni” – fogalmaz a Stratéga vendége, aki szerint a Nyugat saját biztonsági érdekei miatt sem teheti meg, hogy azzal a feltétellel engedjen létrejönni egy tűzszüneti egyezséget, hogy a Nyugat a jövőben nem támogatja Ukrajnát.

Ez a háború a következő évtizedeket is valamilyen formában meg fogja határozni – véli a biztonságpolitikai szakértő, és úgy véli, a Nyugat nem tud olyan mennyiségű harci képességet átadni Ukrajnának, ami megfordítaná ezt a háborút.

Elegendő segítség-e az eddig felajánlott nyugati nehéztechnika a tavaszi ukrán hadműveletek megindításához? Milyen stratégiát alkalmaz majd az orosz hadsereg a háború eldöntésére?

A műsor vendége: Bartha Dániel kül- és biztonságpolitikai szakértő, az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány elnöke.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ja, onkent es dalolva... te lattad hogy hurcoljak oket a vagohidra? annyira marhara akarnak harcolni aha

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés