Tóta W. továbbra is fenntartja karácsonykor írt keresztényellenes gondolatait

2023. január 23. 12:04
Szerinte „a fel-, meg- és elmeháborodottak túlnyomó többsége valamely prolietető vályúból olvasta ki, hogy neki fel kell háborodnia”.

Tóta W. Árpád még karácsonykor jelentkezett egy HVG-s publicisztikával, úgy gondolta, ez a megfelelő időpont, hogy közölje: „a Biblia már ránézésre is dajkamese”, Jézust pedig szerinte lassanként visszateszi a mesekönyvek közé Európa népe. Egy hónappal később pedig újabb írással jelentkezett, ezt már csak Facebook-oldalán tette közzé, és azzal kezdi: „remélem, kiöklendezte magát kedvére mindenki, aki szeret öklendeni”.

Karácsonyi írása kapcsán azt mondja, „az a problémájuk szerencsétleneknek, hogy egyáltalán bárhol megjelenhet ilyen vélemény. Sérti a kis PC-hópelyhek érzéseit. Sajnálom, ennek nem engedhetünk”. Azzal folytatja, „fenntartom viszont a jogot, hogy kifejthessem a saját világnézetemet, mely szerint ez az egész egy mese. Akár karácsonykor is, mert akkor van szezonja”.

A fel-, meg- és elmeháborodottak túlnyomó többsége valamely prolietető vályúból olvasta ki, hogy neki fel kell háborodnia, az eredeti cikket nem is látta, csak a Mandiner, a Magyar Nemzet meg a többi cefréshordó erjesztett verzióját”

– állítja az ateista publicista. 

Majd még tovább megy, azt írja: „gondolkozzunk el, milyen nyomorult élet az, amelyben a legfőbb izgalmat az szolgáltatja, hogy egy értelmiségieknek írt újságban valaki azt írta a Jóstenről, hogy nincs”.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meghallgatnám Tóta W. véleményét a Koránról is. Gondolom, azt is dajkamesének tartja. De nem itt, a keresztény világ biztonságában szeretném hallani, hanem úgy, hogy muszlim környezetben fejti ki ugyanígy, nagy pofával. Annak lenne sportértéke, ahhoz kéne valami bátorság.

Bár nem bánnám, ha itt is lenne valaki, aki pofán vágná Tóta W.-t Ugyanattól az érzékenységtől vezérelve, amely érzékenységre hivatkozva nyugaton negligálják a keresztény jelképeket.

A kereszténység ilyet nem ígér, az biztos:
"Amikor a Messiás jön, minden zsidónak 2800 rabszolgája lesz."
"When the Messiah comes every Jew will have 2800 slaves."
Simeon Haddarsen, fol. 56-D

Én is fönntartom tótavéellenes gondolataimat. Akkor lapozzunk.

Tóta W. amatőr kerszténység-kritikái olyanok, mint amikor valaki egy általános iskolás számtani szintű képzettséggel egyetemi fokozatú matematikai témákhoz szól hozzá.

Nem, gondoltam, hogy alapfokon kell elmagyaráznom, hogyan értettem. De a te kedvedért megteszem. Szívesen hallgatnám Tóta W.-t, hogy a másik dajkamesét, a Koránt gyalázza, de nem itthonról, biztonságban a muszlimoktól, hanem ott, köztük.

De ahogyan az egyik válaszban írták, szóba jöhetne a harmadik dajkamese, a Talmud is. Mert ez a három vallás egy gyökérről, egy közös dajkameséből ered. Ezt már nem meri kimondani a Tóta W.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés