Boldog neved napját, te zsidó! – köszöntötte fel ismerősét a Jobbik önkormányzati képviselője

2022. december 1. 6:00
Írta: Bokor Gábor
Juhák Tamás kompenzációs listáról került be a pesterzsébeti önkormányzatba, azonban az ellenzéki képviselő múltja korántsem feddhetetlen. A judapestező Bíró László kampányát is támogatta a pesterzsébeti politikus.

Időközi választást tartanak decemberben Pesterzsébeten, miután szeptemberben elhunyt Komoróczy László önkormányzati képviselő. Úgy tudni, az ellenzéki összefogás jelöltje Jurák Tamás lesz, aki mellett teljes mellszélességgel áll ki Juhák Tamás is, aki a Jobbik színeiben jutott be '19-ben a testületbe kompenzációs listáról.

Juhák múltjában pedig sok érdekességre lehet bukkanni: szidta az MSZP-t, az ellenzéki garnitúrát en bloc, de nem maradt el a zsidózás sem. Pár éve tovább osztotta Facebook-oldalán a Jobbikhoz köthető Alfahírnek az egyik cikkét, ami az MSZP lesújtó népszerűségi eredményeivel volt kapcsolatos. A politikus ennyit írt a bejegyzéshez:

a baloldal már amúgy is majdnem teljesen felszalámizódott, talán nem is kár érte.

Korán beilleszkedett a Jobbikba

Juhák Tamás ismerőseit nagy előszeretettel köszönti fel válogatott antiszemita kijelentésekkel, ismerősének születés- és névnapján is zsidózással gratulált. 

Isten éltessen, drága zsidó származású barátom!” 

– írta egyszer, míg máskor úgy fogalmazott,

boldog neved napját, te zsidó! 

Ezek alapján már nem is annyira meglepő, hogy tavaly a borsodi időközi választáson a nyíltan antiszemita Bíró Lászlót támogatta, aki a Jobbik színeiben, de az ellenzék jelöltjeként indult. 

Az is előfordult, hogy a tíz évvel ezelőtt történt pesterzsébeti gépkocsifeltörések miatt az azóta már betiltott Magyar Gárdát hívta volna a kerületbe. Egy videóban pedig arról beszélt, hogy szerinte támogatandó lenne a szegregált oktatás, hogy a cigányokat és a magyarokat külön oktassák. 

Hiányos vagyonnyilatkozat

Nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozata alapján a jobbikos önkormányzati képviselőnek se ingatlana, se gépjárműve, sem pedig megtakarítása nincs. Ennek ellenére Facebook-oldalán azzal büszkélkedett tavaly, hogy megszerezte jogosítványát és onnantól kezdve egy Toyota Avensis típusú gépjárművel járja az utakat.

Érdeklődtünk a politikusnál, továbbra is az-e a véleménye, hogy nem is kár a baloldal felszalámizódásáért, továbbá helyén valónak tartja-e, hogy egy politikus zsidózással köszönt bárkit is. Amint válaszol kérdéseinkre, cikkünket frissítjük!

Nyitókép: Facebook

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés