Horn Gábor a magyar-görögről: Ez egy értékelhetetlen barátságos meccs, nem is érti az ember, mi a fenét keresnek ott 60 ezren

2022. november 24. 22:44
Horn Gábor nem érti.

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában az egykori jobbikos politikus Pörzse Sándor cigányozott.

A műsorban ezen héten sem maradtunk erős mondatok nélkül. Az adásban szóba került Orbán Viktor nagy-magyarországos sálja is.

„Ez egy tudatos provokáció. Amikor Orbán megjelenik egy ilyen sálban, – szerintem neki nincs ilyen, sőt, személyesen ismerve azt is gondolom, hogy Orbán nem irredenta – meg kell tennie az üzenetet a sajátjainak, van erre igény a szélsőjobbos rétegekben” – kezdte a hír kommentálását Horn Gábor. A java azonban még csak ezután jött.

Dévényi István kérdésére, hogy ezt az igényt miért november közepén egy focimeccsen kell kielégíteni, az egykori SZDSZ-es államtitkár így válaszolt:

„Ez egy operetteseményen történt. Kezdődik a világbajnokság, itthon egy teljesen értékelhetetlen barátságos mérkőzésen 60 ezer ember van kint. ( egyébként „csak” ötvenezren voltak a Puskás Arénában a görögök ellen az utolsó percben 2-1-re megnyert meccsen, amely az év utolsó meccse, egyben Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse volt - a szerk.) Nem is érti az ember, hogy mi a fenét keres ott 60 ezer ember. És akkor ott a miniszterelnök ebben a sálban megjelenik: ezek megrendezett történetek” – fejtegette Horn.

Érthető, hogy az egykori liberális politikus nem tudja elképzelni, mi visz rá tízezreket arra, hogy november közepén barátságos meccsekre menjenek, hiszen amikor pártja volt kormányon, még tétmeccseken is alig voltak pár ezren, sőt nem volt ritka a 300-400 fős válogatott meccs sem, amelyet még a televízió sem közvetített.

Vagy talán azért lehet ez furcsa Hornnak, mert a baloldali tüntetéseken is csak az általa emlegetett 60 ezer fő töredéke van jelen? Írja meg kommentben!

Az idézett jelenet az alábbi videóban a 25. perctől hallgatható meg.

Nyitókép: képernyőfotó

Összesen 107 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A velünk élő SZDSZ - örüljön, hogy még nem lett agyonverve.

Igen, agyonverve.

Ja... Így van:
"Nem is érti az ember, hogy mi a fenét keres ott 60 ezer ember."

Gabi bácsi, azelőtt hipotézisem szerint hozzáértő közvélemény-kutató szakember teccett lenni, nem? :-)

Fáj nekik nagyon:-)
Gyurcsány is szenvedett emiatt:-) mennyi fájdalom, értetlenség lehet bennük, hogy ki is bukik belőlük:-)
Bölcsebek lettek volna, ha hallgattak volna.

Elment 50 ezer ember meccset nézni, mikor baloldali tüntetésre is mehettek volna. Belpesti aspektusból tényleg érthetetlen.

Érzek némi kísértést, hogy lehülyézzelek, de még azt sem érdemled meg. Még a szarszag légikísérőjének is gyenge vagy.

50 ezren a stadionban remekül szórakoztunk. Ha egyébként csak 10 ezren mennek ki, akkor az lenne a nóta, hogy minek a stadion. Van egy helyenként egész jó, fiatal válogatottunk, hozzá egy valóban világszínvonalú stadion, miért ne mennének ki az emberek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés