Magyar nemzeti érdek, hogy holnap alulmaradjanak a trumpisták

2022. november 07. 17:49

Ha a kongresszus megvonja a támogatását Ukrajnától, az beláthatatlan következményekkel járhat Magyarország és az egész régió biztonságára nézve.

2022. november 07. 17:49
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Magyar nemzeti érdek, hogy holnap alulmaradjanak a trumpisták. Magyarország és a közép-kelet-európai régió szempontjából is döntő jelentősége lehet a holnapi amerikai félidős választásnak.

Két szempontot ajánlok a figyelmetekbe:

Ha a republikánusok kerülnek többségbe az alsóházban (amire a közvélemény-kutató cégek jelenleg nagyjából 80%-os esélyt adnak), félő, hogy a jövőben elmaradhatnak/lelassulhatnak a kárpátaljai magyarok által is lakott Ukrajnának szánt amerikai segélyszállítmányok.

Ha a kongresszus megvonja a támogatását Ukrajnától, az beláthatatlan következményekkel járhat Magyarország és az egész régió biztonságára nézve. A tanulság az, hogy EU-nak meg kell tanulnia az Egyesült Államok nélkül is megoldani a maga biztonságpolitikai kihívásait.

A republikánusok győzelmének nemcsak Ukrajna szempontjából lehet komoly jelentősége, de nagyban megnövelheti a veszélyét annak is, hogy 2024-ben Trump visszatér a hatalomba. Ez azért jelentene csapást az atlanti szövetség számára, mert Trump és a republikánus párt szélsőjobboldali szárnya nem hisz a szabályokon alapuló nemzetközi rendben.

Trump nemcsak az USA demokratikus intézményrendszerét gyengítette meg a regnálása alatt, de súlyos sebeket ejtett a nemzetközi renden és a liberális demokráciák helyzetén is a világban. Putyin helyett Trump az USA természetes szövetségeseivel került »hidegháborús« viszonyba.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2022. november 09. 11:55
Kevés vagy mint feleségem főztjében a só.
machet
2022. november 08. 21:09
Fingja nincs semmiről.Nincs mit csodálkozni.
citromosParizer
2022. november 08. 20:49
mit fognak csinálni a republikánusok, hogy ennek a butusnak ilyen nagy félelme van? lezuhanyozzák a rollerét? vagy leszerelik az atomerőművet a házáról? vagy fél, hogy nem kap több pénzt az árulásáért, ha már a franciák is beintettek neki az ikeás asztalka mellett a garázsban? :)
Robertoo
2022. november 08. 19:41
Nem, nem. Az a nemzeti érdekünk (a miénk, nem a tiétek!), hogy a republikánusok győzzenek. A mi érdekünk, és nem a tiétek. Érted, ugye? ....... Atomtudós.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik