Újfent kiderült: az Orbán-kormány Putyin trójai falova

2022. október 4. 7:52

Cseh Katalin
Facebook
A svéd és finn NATO-tagság blokkolása a Kreml érdekeit szolgálja.

„Újfent kiderült: az Orbán-kormány Putyin trójai falova az EU-n belül. A svéd és finn NATO-tagság blokkolása Kreml érdekeit szolgálja, aláásva Magyarország és szövetségeseink biztonságát.A nyugati szövetségi rendszerben a magyar kormány mára egyedüliként tekint Oroszországra továbbra is partnerként, a szankciók eltörlését követelve. Eközben a korábban katonailag semleges Svédország és Finnország felismerte, hogy Putyin háborús bűnös rezsimje nem szövetségesként, hanem legyőzendő ellenségként tekint a fejlett demokráciákra, így már májusban bejelentették, hogy csatlakozni kívánnak a NATO-hoz.

Lassan öt hónap telt el május óta, ám két NATO-tag ország továbbra sem ratifikálta a bővítéshez szükséges megállapodást. Végtelenül dühítő és szomorú, hogy a magyar kormány halogatja ezt a döntést, Törökországon kívül egyedüliként. A kormánytöbbség az Országgyűlés mai ülésnapján még a csatlakozási kérelem tárgysorozatba vételét is leszavazta. Erre semmilyen racionális magyarázat nincs, hiszen kizárólag Putyin érdeke, hogy mindez így történjen. Úgy tűnik, hogy a kormány még mindig nem érti: a magyar külpolitika és érdekérvényesítés akkor lesz erősebb, ha a minket is soraiban tudó nemzetközi szervezetek egységesek, és képesek a bővülésre, fejlődésre.

Persze nem ez az első eset, hogy Oroszország érdekeit szem előtt tartva blokkolnak Orbánék az EU-ban vagy a NATO-ban döntéseket. Korábban a Fidesz vétózta meg azt is, hogy Ukrajna szorosabbra fűzhesse a viszonyát a NATO-val, vagy azt, hogy az orosz emberi jogsértéseket egy külön erre a feladatra megbízott testület vizsgálhassa. Nem nehéz felismerni a sormintát: a Fidesz azért dolgozik, hogy Oroszország minél kevésbé érezze saját bűneinek elkerülhetetlen következményeit. Visszataszító, elvtelen szerep ez, amit Moszkva osztott a Fideszre.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Falovat kiált a faló.

A blokkolás az EU érdekeit és a béke lehetőségét szolgálja! Ezt kéne megérteni!

Háborúban bővíteni a NATO-t csak provokáció, és az eszkalálódást eredményezheti.
Majd, ha megszületik a béke, a felek rendezik soraikat, akaratukat kinyilvánítják, akkor lehet elővenni a kérdést.
Amúgy a finnek és svédek a békés időszak évtizedeiben nem érezték fontosnak a közteherviselést, most, hogy fenyegetve érzik magukat, egyből más országok fegyvereit, katonáit akarják.

A svéd és finn NATO-tagság blokkolása a svédek és finnek érdekeit szolgálja.

Már megint hazudsz, botmixer ügynök!

A Nyugat attól tart, hogy Ukrajna azonnali NATO-csatlakozása – amelyhez mind a 30 tagország egyhangú jóváhagyása szükséges – háborúba sodorná az Egyesült Államokat és Oroszországot Moszkva ukrajnai inváziója, valamint pénteken bejelentett erőszakos annektálásai miatt.

Amikor Nancy Pelosit arról kérdezték, hogy támogatja-e Ukrajna NATO-csatlakozását, csak hezitált, majd azt mondta, támogatja a Kijevnek nyújtott "biztonsági garanciát".

Nem lehet NATO tag az az állam, amelyik harcban áll.

Kátyúsa, tusz számolni? 30 ország egyöntetű beleegyezése kellene ahhoz, hogy nato tag lehessen Ukrajna.
8 ország támogatja. Abban a pillanatban, ha elfogadnák, kitörne a 3. világháború.
Ezt akarod, te szerencsétlen hülye.

az egesz vilag elemi erdeke hogy a nato ne terjeszkedjen tovabb, legjobb volna ha ez az undorito szervezet ami Europa USA altali megszallasat hivatott legitimalni MEGSZUNNE vegre

Ismét magyar jogállamisági vita Strasbourgban.
Az előbb szólaltál fel, te nyomorult hazaáruló!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés