Újfent kiderült: az Orbán-kormány Putyin trójai falova

2022. október 04. 07:52

A svéd és finn NATO-tagság blokkolása a Kreml érdekeit szolgálja.

2022. október 04. 07:52
null
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Újfent kiderült: az Orbán-kormány Putyin trójai falova az EU-n belül. A svéd és finn NATO-tagság blokkolása Kreml érdekeit szolgálja, aláásva Magyarország és szövetségeseink biztonságát.A nyugati szövetségi rendszerben a magyar kormány mára egyedüliként tekint Oroszországra továbbra is partnerként, a szankciók eltörlését követelve. Eközben a korábban katonailag semleges Svédország és Finnország felismerte, hogy Putyin háborús bűnös rezsimje nem szövetségesként, hanem legyőzendő ellenségként tekint a fejlett demokráciákra, így már májusban bejelentették, hogy csatlakozni kívánnak a NATO-hoz.

Lassan öt hónap telt el május óta, ám két NATO-tag ország továbbra sem ratifikálta a bővítéshez szükséges megállapodást. Végtelenül dühítő és szomorú, hogy a magyar kormány halogatja ezt a döntést, Törökországon kívül egyedüliként. A kormánytöbbség az Országgyűlés mai ülésnapján még a csatlakozási kérelem tárgysorozatba vételét is leszavazta. Erre semmilyen racionális magyarázat nincs, hiszen kizárólag Putyin érdeke, hogy mindez így történjen. Úgy tűnik, hogy a kormány még mindig nem érti: a magyar külpolitika és érdekérvényesítés akkor lesz erősebb, ha a minket is soraiban tudó nemzetközi szervezetek egységesek, és képesek a bővülésre, fejlődésre.

Persze nem ez az első eset, hogy Oroszország érdekeit szem előtt tartva blokkolnak Orbánék az EU-ban vagy a NATO-ban döntéseket. Korábban a Fidesz vétózta meg azt is, hogy Ukrajna szorosabbra fűzhesse a viszonyát a NATO-val, vagy azt, hogy az orosz emberi jogsértéseket egy külön erre a feladatra megbízott testület vizsgálhassa. Nem nehéz felismerni a sormintát: a Fidesz azért dolgozik, hogy Oroszország minél kevésbé érezze saját bűneinek elkerülhetetlen következményeit. Visszataszító, elvtelen szerep ez, amit Moszkva osztott a Fideszre.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2022. október 05. 07:22
A két ország blokkolása az európai béke megőrzését szolgálja. A vértől megittasult idétlen politikusok még több áldozatot akarnak, erre szolgálna a NATO bővítése. Cseh Katalinnak semmi keresnivalója a politikában.
Zoli bácsi 3
2022. október 04. 17:46
Morticia megszólalt
Sulammit
2022. október 04. 17:39
Ismét magyar jogállamisági vita Strasbourgban. Az előbb szólaltál fel, te nyomorult hazaáruló!!!!
tapir32
2022. október 04. 17:10
Nem kell tovább élezni a konfliktust. Orbánnak igaza van. A háború folytatódik és kiterjesztik a háborút tehát, nem működnek a szankciók. A távoli jövőben esetleg ez vagy az lesz az, nem jelenti a szankciók működését. Az csak fantáziálás. A világ etikus fele békét akar nem háborút. Mióta etikus emberek halálát, megnyomorodását akarni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik