Így robbanthatták fel az Északi Áramlatot

2022. szeptember 30. 21:25

Az eset kapcsán megszólalt egy gázipari elemző.

2022. szeptember 30. 21:25
null

Pletser Tamás olaj- és gázipari elemző volt az Index Kibeszélő műsorának a vendége. A gázipari elemző leszögezte, hogy az Északi Áramlat gázvezeték megrongálása szimbolikus jelentőséggel bír. Szerinte 

Hozzátette, a csőgörényt akár hetekkel, hónapokkal korábban is elhelyezhették már. Szerinte ezt az elméletet erősíti meg az is, hogy egy ilyen esetben nagyon nehezen lehet bizonyítani, hogy a robbantás hogyan történt, illetve a szerkezetet ki helyezte el. A robbantás időzítésének azonban mindenképpen van üzenete.

„Most volt egy olyan történeti pillanat, amikor ezzel a robbantással lehetett üzenni a Nyugatnak, hogy

– fogalmazott Pletser. 

Nyitókép: Mandiner Archív

Kapcsolódó cikkek

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunAttila
2022. október 03. 16:04
Hirtelen mindig előkerül egy úgymond szakértő, aki böffen egyet. Ja, és ruszofóbiás is, vagy sok pénzt kapott. A szakértőnek nincs tudomása a hibbant Biden februári kirohanásáról, melyben az északi áramlatot fenyegeti. Kinek az érdeke a méregdrága palagáz átcsónakáztatása az óceánon? Hol van ilyenkor a beteges svéd kiscsaj a baromi fontos környezetvédelmi hülyeségeivel? Most nem számit, mennyi gázolajat pöfögtetnek el? Drága palagáz, gázolaj ára, a hajó és személyzetének költségei, biztosítás stb. Na ezt kell kifizetni okos EU-s barmok, a sokkal olcsóbb csöves szállítás helyett. Nem tűnt fel senkinek, hogy hirtelen hogy lettek azok a hatalmas szállítóhajók? Tutu, hogy ezek erre előre készültek.
pragmatika
2022. október 01. 20:05
Hát, Európa kilóra fel lesz vásárolva ennek a sz.rnak a végén. A legkevésbé az oroszoknak lehetett az érdeke ez a vezetékrongálás. Attól tartok csúnya idők jönnek.
optimiska
2022. október 01. 19:54
Tehát az "orosz" görény megtett kb 1000 km-t a túlnyomásos gázban, 500 kg robbanóanyaggal, hogy Dániában több helyen is felrobbantsa a saját vezetéküket, és megfossza az oroszokat a gázfegyvertől. Biztosan elromlott a gázcsap. Ezt csak a "szakértő" hiszi meg a piszi.
Gazdag
2022. október 01. 19:39
Kíváncsi lennék, ez az elemző, saját születéséről és édesmamija megfogantatásáról milyen elemzést írna. Szerintem valamelyik showműsorban nagy sikerei lehetnének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik