Vállaltuk, hogy alternatívát mutatunk

2022. szeptember 30. 13:07

Az Árnyékkormány elkezdte kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

2022. szeptember 30. 13:07
null
Dobrev Klára
Dobrev Klára

„Nincs mire várni, az Árnyékkormány elkezdte kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

Hetek teltek el az európai minimálbér szabályozás uniós elfogadása óta, az Orbán-kormány azonban eddig egy lépést sem tett a magyarországi szabályozás bevezetéséért. Éppen ezért a szakmai szervezetek bevonásával Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszterrel elkezdtük kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

Az Árnyékkormány azt javasolja, hogy a magyarországi minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60%-a legyen. Ha már jelenleg is ezt a számítást használnánk, akkor az idei nettó minimálbér 35 400 forinttal lenne magasabb a mostaninál. Ez nagyjából egy 22%-os minimálbéremelésnek felel meg.

Egy felelős kormány nem újabb és újabb megszorításokkal kezelné a válságot, ahogy azt az Orbán-kormány teszi. Árnyékkormányommal vállaltuk, hogy alternatívát mutatunk. Most is ezt tesszük, mert hiszem, hogy csak úgy élhetjük túl a válságot, a figyelünk és törődünk az emberekkel.”

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NagyÖreg
2022. október 01. 18:00
Ez az ős tehén állandóan a pénzt ígérget a Magyaroknak! Miből gondolja, hogy elő tudja teremteni! Eladja a nemzeti vagyont, hiteleket vesz fel aztán simán elviszi ami még van, lenne. Tálcán kínálja majd "zselének", migránsnak, buziknak, haveroknak, uniós, amerikai barátoknak stb! Az sem igaz amit kérdez! Néphülyítő a nyanya!
pumuklik
2022. október 01. 17:23
Rajta, kezdjétek el a cégjeitekben az emelést! ...
Hill
2022. október 01. 13:47
Még csak most? Hát akkor, mit csináltatok volna választási győzelem esetén. Tehát kurvára nem volt semmi ötlet. Ez látszott is. A mindenfelől összeszart koalíciónak egyetlen ötlete volt :buktassuk meg a kormányt. Külföldi pénzből. Persze uniós támogatás az ne jöjjön, hiszen megszavaztátok. A kurva anyátokat!!!!! Van pofád ehhez bérenc ribanc
Pathfinder76
2022. október 01. 12:33
Nincs olyan, hogy európai minimálbér
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik