Vállaltuk, hogy alternatívát mutatunk

2022. szeptember 30. 13:07

Dobrev Klára
Facebook
Az Árnyékkormány elkezdte kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

„Nincs mire várni, az Árnyékkormány elkezdte kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

Hetek teltek el az európai minimálbér szabályozás uniós elfogadása óta, az Orbán-kormány azonban eddig egy lépést sem tett a magyarországi szabályozás bevezetéséért. Éppen ezért a szakmai szervezetek bevonásával Kordás László bér- és munkaügyi árnyékminiszterrel elkezdtük kidolgozni az európai minimálbér hazai szabályait.

Az Árnyékkormány azt javasolja, hogy a magyarországi minimálbér a mindenkori magyar mediánbér 60%-a legyen. Ha már jelenleg is ezt a számítást használnánk, akkor az idei nettó minimálbér 35 400 forinttal lenne magasabb a mostaninál. Ez nagyjából egy 22%-os minimálbéremelésnek felel meg.

Egy felelős kormány nem újabb és újabb megszorításokkal kezelné a válságot, ahogy azt az Orbán-kormány teszi. Árnyékkormányommal vállaltuk, hogy alternatívát mutatunk. Most is ezt tesszük, mert hiszem, hogy csak úgy élhetjük túl a válságot, a figyelünk és törődünk az emberekkel.”

Nyitókép: Dobrev Klára Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 97 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az európai minimálbérdumával már évek óta hülyítik a híveiket, de amikor megkérdeztem, mit értenek alatta, egyszerűen letiltiltott a tehén az oldaláról. Ezek szerint - ha most kezdik kidolgozni az alapjait - ők sem tudják. Ez egy blöff, természetesen nem azt jelenti, hogy a magyar minimálbér egyenlő lesz a luxemburgival, hanem valami oyasmit, hogy ugyanolyan elven fogják kiszámolni az átlagbérhez viszonyítva. Ami a gyakorlatban lényegében semmit nem fog jelenteni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés