Magyarország-Észtország 0:1, 457 néző! Lassan húsz év telt ezen gyalázatos mérkőzés óta

2022. szeptember 25. 8:05

Kovács András
Facebook
Azokban az években még elképzelni sem lehetett azt, hogy bármilyen világversenyre kijussunk, vagy éppen a legjobbakkal szemben legalább valami tisztes vereséget szenvedjünk.

„Ismét naggyá tették Magyarországot!

Magyarország-Észtország 0:1, 457 néző! Lassan húsz év telt ezen gyalázatos mérkőzés óta. Akkoriban, és sajnos még hosszú évekig a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzései szégyent, csalódást, dühöt és teljes érdektelenséget váltottak ki a futball iránt érdeklődőkből. Nemzeti csapatunk általában hit, erő, akarat és elképzelés nélkül próbált valamit bemutatni a pályán, de ezekből a legtöbb esetben arcpirító vereségek lettek. Magyar futballszurkolóként sok esetben messziről kerültem a válogatott meccseket, mert sajnos semmilyen pozitív élményt nem adtak. Azokban az években még elképzelni sem lehetett azt, hogy bármilyen világversenyre kijussunk, vagy éppen a legjobbakkal szemben legalább valami tisztes vereséget szenvedjünk.

Aztán valami a 2010-es években elkezdett megváltozni. Míg korábban a magyar válogatott játékosok lehajtott fejjel, némán hallgatták a himnuszt, addig a mögöttünk hagyott évtizedben egyre több válogatott játékos számára elkezdett a nemzeti csapat többet jelenteni, mint egy olyan mérkőzés, amit valahogyan túl kell élni. Szép lassan a csapat és a közönség is elkezdett egymásra találni, majd pedig hosszú évtizedek kudarcsorozata után 2016-ban sikerült kijutnunk az EB-re.

Fantasztikus heteket élt át az ország, és sokan bíztunk benne, új korszak kezdődik a magyar fociban. Sajnos újabb hullámvölgy következett, és részben új válogatottat kellett építeni az idősebb generáció távozása miatt. A lelkesedés, a küzdelem és az elszántság szerencsére megmaradt, és a közönség szeretete is. Hatalmas erővel sikerült kijutnunk a 2021-es részben hazai rendezésű EB-re, valamint a Nemzetek Ligájának alsórégiójából mostanra eljutottunk a legjobbak közé.

Nemcsak eljutottunk a legjobbak közé, hanem méltó ellenfeleik is lettünk. Magyarország bennmaradt a Nemzetek Ligájának A csoportjában, sőt még arra is van esélye, hogy a legjobb négy közzé jusson. Mi is változott meg? Talán, hogy a mostani válogatott játékosai szívvel-lélekkel szeretik hazánkat, és mindent beleadnak a meccseken. Éppen ezért a több százezres támogatói közönség is végig mellettük áll. Mert lehet rosszul játszani, lehet valakinek balszerencséje, lehet olyan nap, hogy semmi sem jön össze, de olyan gyalázatot csinálni, hogy csak félszívvel, és féllábal kimenni a pályára nem lehet. Biztosan ez a csapat is fog rosszul játszani, biztosan fogunk vereségeket elszenvedni a jövőben, de amíg ilyen tűz és lelkesedés van, addig a magyar közönség szeretete és támogatása megmarad! Jó kimondani: Marco Rossi és magyar válogatott ismét naggyá tette Magyarországot Európában és a világon!”

Nyitókép: MTI Fotó, Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Örülök a lelkesedésednek, de Orbán már 2018 óta válogatott, jelenleg 34 válogatottságnál tart. Styles és Kerkez valóban friss honosítások.

A vasat is a tűzben edzik.
Vér veríték és könnyek vezettek idáig és néhány játékos és szövetségi kapitány munkája.
Igen, voltak kudarcok 2010 után is, amik után voltak személycserék is.
Napjaink sikere viszont tény, nem csoda és ennek rendszerszintű okai vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés