Bojkottálná a parlamenti munkát Márki-Zay, amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküjét

2022. szeptember 23. 16:11
A baloldal miniszterelnök-jelöltje felkérte az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne „asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz.

„Felkérem az ellenzéki pártokat a parlamenti munka bojkottjára” címmel nyílt levelet írt Márk-Zay Péter. Az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje levélben ismerteti Hadházy Ákos álláspontját, miszerint a jelenlegi kormány „nem tisztességes versenyben nyert a választásokon, becsapta a választókat”.

„Tisztelt Pártvezetők és Frakcióvezetők! Tegyünk együtt a demokráciáért, tegyenek a jogállamiság felé egy lépést azzal, hogy

amíg Hadházy Ákos nem teheti le az esküt, addig felfüggesztik a parlamenti munkát”

– írja.

Felkéri az esküt tett ellenzéki parlamenti képviselőket, hogy ne „asszisztáljanak tovább a Kövér László és a Fidesz által diktált szabályokhoz, amíg Hadházy Ákos, a zuglóiak által megválasztott, egyéni mandátumot nyert képviselőtársuk nem tudja megkezdeni a munkáját”.

Korábban beszámoltunk róla, nem tehet esküt jövő hétfőn Hadházy Ákos. Arról is írtunk, hogy belépőjegyet vett, majd olasz turistákkal együtt jutott be a parlamentbe a képviselő.

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 95 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Márki-Zay most azt hiszi, hogy bekerült a parlamentbe? Kanadában leginkább.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés