Most fogjuk igazán megérezni, mekkora bűn volt a 12 bő esztendő eltékozlása, ellopása

2022. augusztus 15. 18:05

Hadházy Ákos
Facebook
A propaganda által terjesztett „háborús” infláció fogalma helyett a „fideszes” infláció közelebb áll a valósághoz.

„A világon csak három országban nagyobb az élelmiszerek árdrágulása, mint nálunk, az EU-s átlagnak pedig több, mint kétszerese az élelmiszer infláció.

A jelenség természetesen az egész világon jellemző (az okok szerteágazóak, a háború korántsem az egyedüli ok) , de annak mértéke nagyban függ az adott kormány politikájától. Mint minden autokráciában, a hazug propaganda a jó külgazdasági környezetnek köszönhető, valamennyire is pozitív számokat nálunk is mindig az isteni nagy vezér nagyszerű döntéseinek tulajdonította, de ha valami rosszabbul alakul, azonnal kifele mutogat, mindenki más a hibás, csak nem ők. A propaganda által terjesztett »háborús« infláció fogalma helyett a »fideszes« infláció közelebb áll a valósághoz. Most fogjuk igazán megérezni, mekkora bűn volt a 12 bő esztendő eltékozlása, ellopása.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A háború előtt volt egy járvány. Nem csak nálunk. Mindenütt. Máshol is leült a gazdaság. Volt egy nagy különbség: máshol az ellenzék nem úgy állt hozzá, mintha erről az egészről csak az ő kormányuk tehetne, nem úgy álltak hozzá, mintha a járványnak más országokban nem lett volna semmi következménye. De tőletek csak erre a stílusra telik 2010 óta.

Most, a háború kapcsán ugyanezt mondjátok, pedig április 3-án megtapasztalhattátok, mennyi értelme van. Mára szétesett a megváltónak szánt, de csak nyomokban megvalósult összefogás, és jobb híján továbbra is folytatjátok gyerekes, óvodás szintű feleselést, dacos ellenkezést. És várjátok a külső segítséget, mert egyébként senkik vagytok.

Letetted már az esküt, baromarcú?
Vagy továbbra is semmibe veszed azokat a zuglói szavazókat, akik megválasztottak az országgyűlésbe? Konkrétan egyedüli kerületként az országban, országgyűlési KÉPVISELET NÉLKÜL vannak jelenleg.

Az ugatásod tartalmára talán nem is érdemes reagálni... egészen döbbenetes, hogy miközben egész Európát sújtja az infláció (tényleg soroljuk? az euróövezeti (!!!) tag Szlovákia 15%-os inflációjától az észtek 25%-os inflációjáig?), te bőszen orbánozol/fideszezel a téma kapcsán?

Én csak arra vagyok kiváncsi, hogy mondjuk szlovák, román, horvát vagy lengyel nyelven is írnak-e ilyen Pierre-ek, ugyanilyen hozzászólásokat.

Vagy egy tippem, hogy nem nagyon.

Az mszp-szdsz 12 évére gondolt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés