Magyarországot Orbán a pokollal tartja azonosnak

2022. augusztus 5. 19:15

Gábor György
Facebook
Texasban Orbán kiscicásan dörgölőzni kívánt vendéglátóihoz.

„Emlékezzünk csak: Orbán Viktor valamikor április végén magyarországi látogatásra hívta meg Ferenc pápát.

Én most nem a globalista contra szuverenista vitában kívánok igazságot osztani, csak jelezni szeretném a tényeket, ami Orbánt és híveit nem igazán szokta megzavarni. Ferenc pápa ugyanis, kapcsolódva a katolikus (katholikosz – általános, egyetemes) szó jelentéséhez, a közjó (bonum commune) hagyományos, a középkori keresztény teológiában kidolgozott fogalmához, valamint a jelen világállapothoz, a leghatározottabb módon globalista nézeteket vall. Idézem például a Társadalomtudományok Pápai Akadémiája 2019-es plenáris ülésén elmondott beszédét, ahol a pápa aggodalommal szólt az erősödő nacionalizmusról és szuverenizmusról, amelyek »falakat emelnek«, s újból feltámasztják a rasszizmust és az antiszemitizmust. A »növekvő nacionalizmus – így a pápa – figyelmen kívül hagyja a közjót.« Hangsúlyozta, hogy »minden ember az emberiség tagja és egyforma méltósággal rendelkezik.« Beszélt arról, hogy az emberiség előtt álló legnagyobb kihívásokat, a gazdaságiaktól és a pénzügyiektől a világjárványokon és a kereskedelmen át a környezetvédelemig és a biztonságpolitikáig (s ma már nyugodtan hozzátehetjük: az energiapolitikáig) a nemzetállamok nem képesek önmagukban megoldani, ezeket kizárólag globális összefogással lehet és szükséges kezelni (lásd Discorso del Santo Padre Francesco ai partecipanti alla plenaria della Ponteficia Accademia delle Scienze Sociali, Sala Clementina, Giovedi, 2 maggio 2019.). Vagy 2021. április 4-én egy angol nyelvű levelet írt a Világbankhoz és az IMF-hez, amelyben a legégetőbb teendők között említette egy globális terv (global plan) elkészítését, a globális kormányzás (global governance) szükségességét és a globális szolidaritás (global solidarity) nélkülözhetetlenségét.

Ismétlem, nem kívánok állást foglalni sem pro, sem contra a pápa elképzelését illetően, csak jelzem, hogy Steve Bannon, Donald Trump egykori stratégiai tanácsadója ezért nevezte a Vatikánt szélsőbaloldali (far-left) zöld pártnak, a pápát kulturális marxistának, globalista politikusnak, s mondta azt, hogy a frankfurti iskola Rómába költözött.

Vagyis Texasban, a CPAC konferenciáján Orbán kiscicásan dörgölőzni kívánt vendéglátóihoz, midőn ezt dorombolta: »A globalisták mind mehetnek a pokolba…«”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több fajta nemzetköziség van.

Ja, ja, tényleg.
Ott Izraelben is, de bárhol a világon a zsidók azok, akik keveredni akarnak, akik testvérükként szeretik a muzulmánokat.
Vagy nem?
Gábor György átpártolni látszik a Vatikánhoz, vagy már meg is érkezett?
Oda is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés