Orbán Viktor és Donald Trump barátsága nem kopott meg

2022. augusztus 4. 17:47

Niedermüller Péter
Facebook
Sok minden összeköti őket, kiváltképp a különleges kapcsolatuk Putyinnal, valamit, hogy mindketten titkolják a pénzügyeiket.

„Orbán Viktor és Donald Trump barátsága nem kopott meg, sőt a magyar miniszterelnök nemcsak visszasírja az egykori elnököt, hanem egyenesen vele képzeli el a jövőt. Értem én, hogy sok minden összeköti őket, kiváltképp a különleges kapcsolatuk Putyinnal, valamit, hogy mindketten titkolják a pénzügyeiket, de azért még Orbántól is elképesztő az a gondolat, hogy azzal a Trumppal akarjon szövetségben dolgozni a békéért, aki ellen a hazájában jelenleg is vizsgálat folyik polgárháborús uszítás miatt.

A volt elnök ugyanis tevékenyen részt vett a Capitolium ostromának előkészítésében, majd csendben nézte, ahogy a hívei megrohanják az amerikai törvényhozás épületét, és csak nagy nehezen szánta rá magát arra, hogy felszólaljon az erőszak ellen. 5 ember életét vesztette azért, mert nem volt hajlandó elismerni a választási vereségét. Trumpot már az alelnöke és a legközvetlenebb munkatársai is magára hagyták a minősíthetetlen viselkedése, antidemokratikus politikája miatt, de úgy tűnik, Orbán még így is kitart mellette. Madarat tolláról, embert barátjáról...

Vitathatatlan, hogy Magyarország érdekelt a minél előbbi békében, de ennek eléréséhez nem olyan szövetségesek kellenek, akik a hatalmuk megtartása érdekében képesek a saját hazájukban fegyveres polgárháborús helyzetet kirobbantani.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés