Orbán Kárpátaljáért háborúba viszi Magyarországot

2022. augusztus 2. 19:22

Bartus László
Amerikai Népszava
Putyinnak nincs szüksége Kárpátaljára, és Orbán támogatásáért cserébe szívesen lemond róla.

„Lengyelek és szlovákok, legutóbb pedig az oroszok is egyre többet emlegetik azt a nyilvánvaló magyar »várakozást«, hogy Ukrajna orosz megtámadása kapcsán Kárpátalja Magyarországhoz kerül. Az biztos, hogy Putyinnak nincs szüksége Kárpátaljára, és Orbán támogatásáért cserébe szívesen lemond róla. Orbán a háborúval kapcsolatban kezdettől úgy pozícionálta magát, hogy ezt az opciót fenntartsa. A múlt héten pedig a Nemzeti Védelem című orosz lap főszerkesztője, Igor Korotcsenko mondta, hogy »Orbánnak katonapolitikai döntést kell hoznia« Kárpátaljáról.

Ha csak azt vennénk figyelembe, hogy Orbán bandája még ma is azzal riogatja a magyarokat, hogy a baloldal »háborúba vinné« Magyarországot, biztosak lehetünk abban, hogy Orbánnak ez a terve. Megfigyelhető, hogy mindig azzal vádolják az ellenfelet, amire készülnek. Ennek pszichológiai okai könnyen megfejthetők. Ha azt mondják, hogy a baloldal megszüntetné a rezsicsökkentést, akkor ők megszüntetik a rezsicsökkentést. Ha azt mondják, hogy a baloldal háborúba vinné Magyarországot, akkor Orbán háborúba fogja vinni Magyarországot.

De ez a logika még kevés lenne annak kimondásához, hogy Orbán biztosan be akar vonulni Kárpátaljára, márpedig ez szilárd meggyőződésünk. Orbán már jó ideje fegyverkezik, s ez egyebeesik az oroszokkal kötött szövetséggel, amiből annyi látszik, hogy Orbán nyilvánvalóan Putyin és nem a Nyugat szövetségese. A NATO-ban és az EU-ban is az oroszok érdekeit képviseli, egészen addig a határig, hogy ki ne rúgják. Orbán soha nem mondott le a határon túli területek visszaszerzéséről, ez politikai elődjeinek öröksége, és saját történelmi küldetése. A Nagy-Magyarország.”

Nyitókép: Mandiner-archívum

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

legyen igazad most az egyszer bartus!

ketsegkivul, de ha mar a bartusfajtak haboruba viszik mindenkepp egesz Europat, akkor inkabb legyunk haboruban Karpataljaert ami magyar, mint Ukrajnaert amihez semmi kozunk es akik utalnak bennunket

Szüksége éppenséggel lehet. Annak idején Kárpátalja erdei tele voltak légi felderítés elől rejtett tankokkal.

Azért ideges, mert otthon hagyták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés