Német EP-képviselő: Baráti hangú levelekkel és meleg szavakkal Orbánnál nem lehet elérni semmit

2022. július 2. 10:32
Markus Ferber szerint azonnal napirendre kell tűzni, hogy kezdődjön kötelezettségszegési vizsgálat hazánkkal szemben.

A Bizottság vizsgálja, hogy megsértette-e a közösségi jogot Magyarország, amikor kettős árat vezetett be a benzinkutakon – számolt be a Süddeutsche Zeitung. A cikkben kifejtik, hogy magyar autósok  Markus Ferber bajor keresztény szociális EP-képviselő szerint 40-60 százalékkal kevesebbet fizetnek az üzemanyagért, mint azok, akik külföldi rendszámmal közlekednek. A bajor képviselő úgy véli, hogy ez hátrányos megkülönböztetést jelenthet, hiszen az uniós polgárok esetében alapelv az egyenlő elbánás.

„Autoriter Orbán-kabinet”

„Az autoriter Orbán-kabinet az infláció elleni harcra hivatkozva, szeptember végéig tartja hatályban a rendeletet, ám a belső piacért felelős biztos azt sürgeti, hogy függesszék fel az alkalmazást, amíg nem zárul le a jogvita” – olvasható a cikkben. Azt is megtudhatjuk, hogy a biztos jelezte,  ha bebizonyosodik a jogsértés, akkor Brüsszelnek tovább kell mennie, amivel minden bizonnyal arra utalt, hogy

szerződésszegési eljárást kell indítani.

Markus Ferber szerint keményebb lépésekre lenne szükség, ugyanis úgy véli, hogy baráti hangú levelekkel, meleg szavakkal, Orbánnál nem lehet elérni semmit sem. Ezért azonnal napirendre kell tűzni, hogy kezdődjön kötelezettségszegési vizsgálat.

Nyitókép: Mátrai Dávid

Összesen 238 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pont annyira számít a EP nevű csimbumcirkusz bohócainak a nyilatkozata, mint a Politico mélyelemzései a NATO-ról, miszerint a NATO egy liberális értékközösség. :D

Gyenge libsi propaganda.

Szerinted mi tartja vissza az ide, oda kapkodó nyugatiakat, hogy ők is maximalizálják az üzemanyagok árát? Hatalmas, okos kormányaik vannak, demokraták, miért nem kedveznek a sajátjaiknak?

De azt sem értem, mi a problémájuk? Ha egy magyar külföldön tankol, akkor világpiaci árat fizet, nem kap kedvezményt. Ha egy külföldi ide jön, szintén azt az árat fizeti, vagyis egymás állampolgáraival kölcsönösen, ugyanúgy járunk el.

Pedig nem kéne se nyájaskodni, se durvulni. Egyik sem jön be nálunk, csak az észérvek, a nemzet szeretete, a logika, az előrelátás.......
Tanuljatok a magyar kormánytól, németek! Milyen marhaság volt leállítani az atomerőműveket, a barna kőszén bányákat meg újra nyitni.

Következik Gleiwitz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés