Orbánt szeretik a szomszédos országok vezetői közül a legjobban a szerbek

2022. július 1. 8:56
A magyar miniszterelnök még a boszniai szerb vezért, Milorad Dodikot is megelőzte egy szerbiai közvélemény-kutatásban.

Orbán Viktort találják az egyik legszimpatikusabb vezetőnek a szerbek – derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet az Azonnali ismertet.

A Demostat felmérésében többek között arról kérdezték a helyieket, hogy a világ és a környező régiók vezetői közül, kiről vannak a legjobb véleménnyel. Ebben a versenyben a győztes Vlagyimir Putyin  lett, 45 százalékos népszerűséggel. Ennek magyarázata lehet, hogy a szerbek mindenkor szipmátiával tekintettek Oroszországra, az 1999-es bombázások miatt pedig a lakosság jelentős része vált NATO-ellenessé.  A kutatás szerint Aleksandar Vučić szerb elnök jelenleg

mindössze csak egy százalékkal népszerűbb Szerbiában, mint az orosz államfő.

„Putyin nem csak bejutna a szerbiai választások második fordulójába, de akár le is győzhetné Vučićot” – mondta Zoran Panović, a Demostat programigazgatója.  világ vezető politikusainak helyi népszerűségi listáján egyébként Hszi Csin-ping kínai elnök (12 százalék), Emanuel Macron francia elnök (11 százalék), Olaf Scholz német kancellár (5 százalék) és Recep Tayyip Erdoğan török vezető (3 százalék) követik az orosz államfőt.

Külön vizsgálták a szomszédos országokat is. Itt Orbán Viktor lett a győztes.

A magyar miniszterelnökre 37 százaléknyi szerb gondol szimpátiával, ezzel Orbán megelőzi a boszniai szerbek vezetőjét, Milorad Dodikot, akiről a válaszadók 28 százaléka nyilatkozott pozitívan.  Őket követi Borut Pahor szlovén államfő (5 százalék), Zoran Milanović horvát (3 százalék) és Sztevo Pendarovszki észak-macedón elnök (2 százalék).

A kutatásból többek között kiderült az is, hogy a válaszadók úgy fele (51 százalék) Szerbia EU-csatlakozása ellen szavazna jelenleg, továbbá a megkérdezettek 80 százaléka szerint az országuknak nem kellene szankciókat bevezetnie Moszkvával szemben.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 58 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

@Jajdejónekünk
Az, hogy Orbánék lopnak, csalnak és hazudnak - a Napnál is világosabb.
Bizonyíték rengeteg van.
Csak 1: A vej Eliosa szar munkát végzett csiliárdért, úgy tudták megúszni a vizsgálatot, hogy inkább visszafizették közpénzből, az egészet.

De a Simicska meg a lölő egész élete erről szól....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés