A német alkancellár szerint Putyin megtámadta Németországot

2022. június 21. 21:16
„A Németországba szállított földgáz mennyiségének csökkentése azt jelenti, hogy az orosz elnök támadást indított Németország ellen” – fogalmazott Robert Habeck.

Az Oroszországból Németországba szállított földgáz mennyiségének csökkentése azt jelenti, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök támadást indított Németország ellen – mondta Robert Habeck német alkancellár, gazdasági miniszter kedden Berlinben.

„Ukrajna szabadságra törekszik”

A Zöldek politikusa a német iparvállalatok szövetségének (BDI) éves tanácskozásán elmondta, hogy Vlagyimir Putyin azért indított háborút Ukrajna ellen, mert

az orosz „diktatórikus rezsim” fenyegető veszélyként értékeli, hogy Ukrajna a szabadságra törekszik.

 Vlagyimir Putyin felfogása szerint megengedhetetlen, hogy Ukrajna sikeres legyen, mert egy diktatúra nem tűrheti el „a szabadság, a nyílt társadalom és a boldogságra törekvő egyén” sikerét – tette hozzá a miniszter.    

Németország a lakossággal és a vállalkozásokkal, köztük az Oroszország elleni szankciókat támogató iparvállalatokkal együtt eddig szolidáris volt Ukrajnával, és ezért köszönet jár mindenkinek. Azonban az Oroszországot Németországgal közvetlenül összekötő Északi Áramlat-1 vezetéken szállított földgázmennyiség csökkentése „új dimenzió”. A gázexport visszafogása „gazdasági támadás ellenünk”, Németország ellen – jelentette ki Robert Habeck. 

„Orwelli újbeszél”

Vlagyimir Putyin az „orwelli újbeszél” nyelven előadott, a háborút békének, az önkényt és a diktatúrát pedig kívánatos társadalmi modellnek beállító minapi

szentpétervári beszédével is megmutatta, hogy tudatosan használja fegyverként az energiát.

Németország elleni támadása egy „mintázatba”, a Lengyelország, Bulgária és Dánia ellen végrehajtott gázexport-csökkentési műveletek sorába illeszkedik – mondta a német alkancellár.

(MTI)

Nyitókép: AFP

Összesen 254 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez hülye.
Heteken át őrjöngve-euforikusan vicsorogtak az EMBARGÓÉRT...

ezen logika szerint ti tamadtatok meg Oroszorszagot a gazdasagi szankciokkal, igy o nem tesz mast csak valaszol...

A gázt is embargózni akarták, ne viccelj.

Amúgy is elég sajátos ez az érvelés... stó szerint páriává nyilvánítják Oroszországot, vagyonokat foglalnak le, bankszámlákat zárolnak, kizárják Oroszországot a bankrendszerből, embargó alá vonnak mindent IS, szó szerint Oroszország (ugyebár a "Gonosz Birodalma") térdre kényszerítéséről szónokolnak, nem utolsósorban pedig öntik a fegyvereket és egyéb logisztikát Oroszország ellen - ja, nyilván válaszul meg Oroszország szállítja tovább a gázt, mint kisangyal (persze nyilván csak addig a pontig, amíg Európának létszükséglet, aztán akkor abban a pillanatban a gázra is mehet az embargó)... így képzeltétek? A nagy baj az, hogy mintha Európa "vezetői" is ezen a 444-hvg-s troll szinten "gondolkodnának"...

Hogy mit össze hablatyol ez a német náci alkancellár!
Kik erőltetik az oroszok elleni szankciókat? Kik akarnak leválni az orosz gázról, olajról?
Na most leválhatsz! Egyétek meg, amit főztetek. Ne mással etessétek meg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés