Márki-Zay a következő választásról: Parittyával menni a Wehrmacht ellen nem ígér sikert

2022. május 17. 11:54
A volt listavezető szerint az új pártja már annak szól, hogy „ha összedől a rendszer, akkor legyenek felkészülve” a rendszerváltásra.

Márki-Zay Pétert a Klubrádióban kérdezték új, civileknek szóló pártjáról, és arról, mit szól ahhoz, hogy Hadházy Ákos elhamarkodott döntésnek tartja a pártalapítást. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje az adásban elmondta, beszélt Hadházyval, türelemmel várják őt, nem arról van szó, hogy ezt el akarják kapkodni. Hangsúlyozta: az MMM nem alakul párttá, de lesz pártja a civileknek, amely nem a jobb-bal felosztás mentén határozná meg magát, hanem „a hiteles alternatíva, a becsület és a tisztesség köti össze őket”. 

Márki-Zay a műsorban elmondta: eddig abban látta a reményt, hogy összefogással le lehet győzni a Fideszt, de most úgy véli, annyira stabil a rendszer, hogy ha a feltételek nem változnak, az ellenzéki pártok is ugyanígy folytatják, ahogy eddig, akkor nem lehet leváltani Orbán Viktort. Egy következő választáson ugyanúgy több százszoros erőforrásbeli különbség lesz, „parittyával menni a Wehrmacht ellen” nem ígér sikert, ugyanúgy „lejáratókampányok jönnek és ígérgetés lesz”. Négy évvel ezelőtt „migránshisztéria” volt, most „háborús hisztéria”, négy év múlva „majd a pirézek ellen kell védekezni” – fogalmazott.

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Figyu, ez nem a Werhmacht.
Ez annál sokkal erősebb.
Ez Csaba királyfi serege a Hadak Útjáról.

Senki nem áll mellé mert tehetségtelennek bizonyult. Ha elveszti a következő polgármesterválasztást, akkor mehet vissza házaló ügynöknek Kanadába.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés