Orbán győzelme megerősíti azon képességét, hogy szembeszálljon az EU-val, beleértve Izraelt is

2022. április 10. 16:51
Lazar Berman
The Times of Israel
Az Orbán alatti Magyarország Izrael erős barátjának bizonyult az európai intézményekben.

„Orbán Viktor, Magyarország nacionalista miniszterelnöke elsöprő választási győzelmet aratott múlt vasárnap, megvédve a fideszes többségét az egyesült ellenzéki pártok széles spektrumával szemben.

Orbán szálka a liberális európai politikusok szemében, a nacionalizmus szimbóluma, a tekintélyelvű politika megtestesítője.

Az Orbánt ért vádak egy része súlyos: erodálja a magyar demokráciát, minimalizálja a magyar holokausztban való bűnrészességet és antiszemitákkal kereskedik. Ezeket az állításokat továbbra is vitatják Európában és máshol. Ezeket az állításokat azonban továbbra is vitatják Európában és máshol.

De Izraelnek és a kormányában a reálpolitikával foglalkozóknak Orbán győzelme diplomáciai áldás: az Orbán alatti Magyarország Izrael erős barátjának bizonyult az európai intézményekben.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az Izrael-Magyarország szövetség fontosabb az uniós tagságnál......a barátok nem Brüsszelben vannak.

Amikor Zelenszkij az ukrajnai háborút a holokauszttal vonta párhuzamba, akkor az nem a holokauszt relativizálása volt? Ami törvényileg tilos.

De, számos izraeli parlamenti képviselő is tiltakozott.

De kik antiszemitázták Orbánt, a kormányt, azok, akik korábban lelkes komcsiként naponta szidták Izraelt és éltették a palesztin terroristákat, Népszabadság, TV.

Elolvastam az eredetit. Teljesen korrekt. Ilyen megállapítások vannak benne: "Orbán sokkal kevésbé elszigetelt az EU-ban, mint azt sokan gondolják." "Jelenleg Magyarországon keresztül jut a gáz Ukrajnába, egy embargó esetén Orbán előbb fogja az Ukránokat lekapcsolni, mint hogy a lakosságát hagyja megfagyni".

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés