Arra kéri híveit a Magyarországi Református Egyház, hogy menjenek el szavazni

2022. április 2. 13:23
Azt is kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, „akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést”.

A Magyarországi Református Egyház vezetése arra kéri a híveket, hogy vegyenek részt a vasárnapi országgyűlési választáson és szavazzanak azokra, akik támogatják keresztyén küldetésük betöltését. Az MRE négy egyházkerületének püspöke és főgondnoka az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményükben azt kérik és javasolják, hogy a református hívek azokat támogassák szavazatukkal, akik „kiállnak a teremtési renden alapuló család, férfi és nő szövetsége mellett és akik a nemzet szuverenitásáért és gyarapodásáért dolgoznak”. Azt kérik, hogy a hívek azokra adják szavazatukat, „akik támogatják keresztyén küldetésünk betöltését, a templomok építését, az egyházi iskolákban folyó nevelést,

a hit- és erkölcstant, az idősek és betegek gondozását”.

Az egyházi vezetők javasolják továbbá, hogy a gyermekvédelmi  népszavazás kérdéseire az „egyház biblikus tanítása és a józan ész alapján” a hívek válaszoljanak nemmel. „Ez a döntésünk családjaink és a következő nemzedékek életét is befolyásolja” – tették hozzá. A közlemény szerint a részvétel az országgyűlési választáson „nemcsak lehetőségünk, hanem állampolgári és keresztyén kötelességünk is”, hiszen a biblia szerint „Isten maga rendelt mindenféle hatóságot az emberiség békességének és nyugalmának megőrzésére”. Ezért a polgári kormányzat feladata, hogy Isten értékrendje szerint tegyen különbséget jó és rossz között, segítve ezzel az élet megőrzését és kibontakozását – írták.

Kitértek arra: a mai világban egyre általánosabb az „agresszív szembefordulás” a zsidó-keresztyén világszemléletből fakadó évezredes alapértékekkel. „Keresztyén hagyományainkat, a közösségi élet alapját és a nemzeti folytonosságot jelentő családokat, sőt még gyermekeinket is érik szellemi, fizikai fenyegetések. Ezek csupán szavakkal nem védhetők ki, ezért kérjük, hogy döntsenek megfontoltan,

a református egyház által képviselt biblikus evangéliumi tanítás alapján!”

– fogalmaztak a református egyházi vezetők. Hozzátették: az alaptörvénynek megfelelően a keresztyén kultúra védelmezése a választáson felhatalmazott kormányzat feladata is. Az egyház küldetése pedig az, hogy a keresztyén hitet hirdesse és annak megfelelően éljen.

(Fotó: Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke beszédet mond az új mezőkövesdi református templom felszentelésén 2022. március 26-án.MTI/Vajda János)

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés