Márki-Zay felhívta Deák Dánielt (!), hogy közölje: a Telex hazudik

2022. március 19. 11:22
„Miért engem hívogat ezzel szombat délelőtt Márki-Zay Péter?” – tette fel a kérdést a XXI. Század Intézet elemzője.

Különös jelenségről számolt be Facebook-oldalán Deák Dániel, a XXI. Századi Intézet elemzője. Bejegyzésében arról ír, hogy szombat délelőtt telefonhívást kapott Márki-Zay Pétertől, amelyben közölte, hogy „Telex.hu róla készült fact-check cikke, amelyben helyreigazították őt, az hazugság!

Igen, szó szerint azt mondta, hogy a Telex hazudik!”

Mint az elemző is emlékeztet: ebben a cikkben a Telex gyakorlatilag megcáfolja Márki-Zay Pétert, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének állításával ellentétben a magyar kormány se katonákat, se fegyvereket nem küld Ukrajnába! A cikk Márki-Zayt idézi, mint fogalmazott, „éppen Orbán Viktor küld fegyvereket Ukrajnába, most is van fegyverszállítás Magyarországon keresztül, magyar gépek részt vesznek ebben”. A C-17-es repülők, amelyekkel Márki-Zay kampányol azonban a Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint egy független, nemzetközi program, a Stratégiai Légiszállítási Képesség részei, aminek az a fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 ország – köztük Magyarország – számára.

A 12 tagország közösen birtokolja ezeket a repülőket, csak azért van rajtuk magyar felségjelzés, mert itt vették őket nyilván. A minisztérium szerint „a szállítási feladatot nem Magyarország vagy a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs”.

Deák Dániel beszámolója szerint Márki-Zay a fenti cikk miatt vádolja hazugsággal a Telexet. Az elemző emlékeztet rá, hogy a baloldali jelölt a közelmúltban – egészen pontosan csütörtökön – ismét a fegyverszállítások mellett érvelt. Erről itt olvashat bővebben...

 

***

Április első vasárnapján újabb négy évre határozzuk meg az ország sorsát, hazánk minden magyar állampolgára eldöntheti milyen irányba tartson közös utunk.

Az elmúlt 30 évben nem foglalkoztatta a politika? Esetleg még nincs is személyes tapasztalata a rendszerváltás utáni időszakból? Vagy csupán szeretné hazánk jelenlegi helyzetét reálisan látni, mielőtt döntést hozna saját és gyermeke jövőjéről? A Mandiner Választási Különszáma erre kínál lehetőséget!

A Mandiner Választási Különszámát ezekben az üzletekben vásárolhatja meg! 

 

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Összesen 131 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszik, hogy a külföldnek játszik, zavart, feltűnést akar kelteni, hogy egy percig le ne vegyék rólunk a szemüket a nyugati barátaink.
Ha bármit is tudna ez a futóbolond, mély csendbe kellene lennie, mert háborúban bármiből perpatvar, háborús indok lehet.
Közveszély ez az ember.
A Telexszel való vitája pedig kit érdekel? Baráti tűz lesz az.

Szürreális.

(De most tényleg, képzeljük el ugyanezt... Orbán Viktor FELHÍVTA VOLNA TELEFONON ma reggel mondjuk Böcskei Balázst, hogy elpanaszolja neki, hogy hazudott mondjuk a Pilhál...)

De most tényleg... elvileg ugye arra készülnek, hogy tizenegykét nap múlva többségük lesz a parlamentben, és pár hét (!) múlva Márki-Zay vezeti az országot (!).

Ehhez képest két héttel a választás előtt, a kampány finisében, szombat délelőtt DEÁK DÁNIELT (!!!) hívogatja telefonon...

Pontosan.

És ezt a műsort tévén és youtube-on összesen minimum sok tízezer ember nézi.

Ogen, ezt az érzést szerintem sok százezren osztjuk.

Ahogyan tegnap Vona fogalmazott az Ötben: már nem annyira összegyurcsányozodik az ellenzék, hanem összemárkizayozódik... ez utóbbi ma már veszélyesebb a Moslékra.

Igen, ezt is mondom hónapok óta:

Minden látszat ellenére ennek az eszelősnek van egy HIVATALOS TISZTSÉGE, MEGBIZATÁSA.
Amit láthatóan NEM LÁT EL valójában.

Azzal kapcsolatban, hogy a Telex állítólag hazudik róla, mármint MZP-ről, miért Deák Dánielt hívta fel?

Ezen a hülyén csak nevetni lehet!

Abból kiindulva, hogy egy kommunista vagy hülye vagy gazember (esetleg mindkettő), korábban gazembereket indítottak, most próbálkoznak egy hülyével.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés