Magyar Nemzet: Horváth és Tóth több mint negyedmilliárd forintot tett zsebre

2022. február 26. 11:47
Az MSZP-s polgármester és a parlamenti képviselő a zuglói parkolási cég profitjának felével gazdagodott, állítja a lap egy gyanúsítotti vallomásra hivatkozva.

Horváth Csaba, Zugló szocialista polgármestere mellett Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő is részesült azokból a vesztegetési pénzekből, amelyek a kerület parkolási cégének bevételeiből származtak – értesült a Magyar Nemzet. A Horváth–Tóth páros több mint negyedmilliárd forintot, a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. profitjának felét tehette zsebre, ezenkívül Horváth külön is kért vesztegetési pénzt – derült ki a lap birtokába jutott vallomásból. Mindezt Fuzik Zsoltnak, a zuglói parkolási cég egyik munkatársának a nyomozók előtt tett vallomásából lehet tudni, a poligráf szerint Fuzik igazat mondott, amikor a bűncselekmények részleteiről beszélt.

A kifizetéseket fiktív számlák kibocsátásával fedezte a SIS Parking Kft. Fuzik 2009 óta ismerte Horváth Csabát, amikor előbbi a BKV informatikai igazgatója, utóbbi pedig főpolgármester-helyettes volt. A zuglói parkolási szerződésről 2016-ban kezdtek tárgyalni, Horváth ekkor mutatta be Tóth Csabának Fuzikot. A két szocialista politikus Fuziknak azt ajánlotta, az általa képviselt SIS Parking Kft. akkor nyerheti meg a zuglói parkolás-üzemeltetési munkákat, ha a cég a profit felét visszaosztja. A SIS Parking Kft. végül két szerződést nyert el Zuglóban. Az egyik szerint a cég 2017 és 2019 júliusa között karbantartotta, tisztította és kiürítette az automatákat, valamint szállította az összegyűlt pénzt. A másik megállapodás egy parkolási szoftver üzemeltetésére vonatkozott. 

Fuzik Zsolt szerint Horváth Csaba elintézte, hogy SIS Parking által kibocsátott számlák mindig rendesen, időre ki legyenek fizetve. Amikor szóba került, hogy kiterjesztenék a parkolási övezetet, akkor Horváth Csaba azt ígérte, segít majd elintézni ezt a Fővárosi Önkormányzatnál. A két prominens MSZP-s politikus között meg is romlott a viszony egy időben, ugyanis Fuzik Zsolt jelezte Tóth Csabának, hogy Horváth külön is kapott összegeket.

Polt Péter legfőbb ügyész befolyással üzérkedés bűntettének és más bűncselekmények gyanúja miatt pénteken kezdeményezte Tóth mentelmi jogának felfüggesztését.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK bejutó helyre tette Horvathot- mentelmi jog.
Gyakorlatuk van ebben Czeglédivel.

A picsába mindegyik rablóval.
Szibéria várja őket!

A lölő pap is?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés