Gyurcsány évértékelője, avagy szavazz Márki-Zay Péterre és újra Gyurcsány lesz az ország kormányfője!

2022. február 12. 17:58

Nagy Ervin
PestiSrácok.hu
Gyurcsány egyértelműen elismerte, hogy a baloldalon továbbra sincs közös program, nincs vízió.

„Kisebb riadalmat okozott a baloldalon az, hogy Gyurcsány Ferenc előbb tart évértékelőt, mint Márki-Zay Péter, aki ráadásul nem is tudja pontosan megmondani, hogy ő melyik nap következik. Tetézte a félelmet az is, hogy Márki-Zay – meglehetősen naiv módon – többször is szilenciumot kért a DK elnökétől. A kérdés így az lett, hogy vajon mond-e valamit a bukott miniszterelnök a mostani baloldali miniszterelnök-jelöltről, és ha igen, akkor mit? Nos, Gyurcsány Ferencnek végül bravúrosan sikerült végigmennie a szűk mezsgyén: úgy beszélt Márki-Zay Péterről, hogy végül nem mondott róla semmi fontos dolgot. Habár Gyurcsány elveszett a történelmi távlatok közti intellektuális ugrabugrában, összekeverte az ősiség törvényét egy másikkal, ám a sajátjainak címzett üzenet átment: Márki-Zay Péterre kell szavazni, az ő hátán felkapaszkodva ugyanis vissza lehet térni a hatalomba. Azt kaptuk, amit vártunk; talán az okozott némi derültséget még a »bolhacirkuszt« szemlélők körében, hogy Gyurcsány Ferenc a „jó kormányzás” mibenlétét is boncolgatta. Mert állítólag tudja, hogyan kell…

Orbán Viktor 1999-ben, huszonhárom éve honosította meg Magyarországon az évértékelő, korábbi nevén az országértékelő beszéd műfaját. A baloldal, pontosabban Gyurcsány Ferenc ezt másolta le. A különbség az elmúlt évtizedben az volt, hogy míg a miniszterelnöknek minden esetben sikerült olyan távlatos stratégiai gondolatot megfogalmaznia, amiből később sikeres politika született, addig Gyurcsány megmaradt az aktuálpolitikai csatározások színterén, mondanivalója pedig hamar feledésbe merült – lásd a XXI. Század Intézet elemzését!

Ki emlékszik még a 2018-as választások előtti riogatásukra? Megvan, mikor azt hazudták, hogy ha Orbán nyer, akkor kilépünk az unióból és 2022-ben már nem lesznek választások? (Nézzék videónkat.) Nos, ennek fényében kezdjünk bele a beszéd részleteinek boncolgatásába!

VÍZIÓ TOVÁBBRA SINCS, FŐNÖK TOVÁBBRA IS VAN

Az évértékelő beszédből két dolog egyértelműen kiderült. Továbbra sincs valódi víziója a baloldalnak, csak annyi, hogy le kell váltani a kormányt. Hogy utána mi lesz, az nem fontos. Másrészről pedig Gyurcsány egyértelművé tette, hogy »ki az úr a baloldalon«. Vitathatatlannak nevezte ugyanis azt, hogy a Demokratikus Koalíció a legstabilabb, legerősebb párt az ellenzéki térfélen, s mint ilyen, nagyobb a felelősége is.

Mindezt tudtuk ezelőtt is. Ami új, hogy a szilenciumra ítélt bukott miniszterelnök kimondta a nyilvánvalót.

Megvallotta – amolyan őszinte bizalmaskodással –, hogy

nem vagyok naiv, tudom, hogy a legtöbben nem olvasnak pártprogramokat.

Majd hozzátette, hogy ez nem is fontos, hisz a lényeg az, hogy leváltsák a rendszert.

Gyurcsány Ferenc egyértelműen elismerte, hogy a baloldalon továbbra sincs közös program, nincs vízió, fogalmuk sincs arról, hogy mit kezdenének az országgal; egyetlen cél lebeg a szemük előtt: leváltani az Orbán-kormányt.”

Fotó: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eddig a termék, amit ajánlanak a népnek, egy nagy nulla.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés