Gyurcsány szerint a DK-t támogatják messze a legtöbben az ellenzékben, és az ellenzék kész a kormányzásra

2022. február 11. 13:53
„Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk” – fogalmazott tizennyolcadik alkalommal tartott beszédében Gyurcsány Ferenc. Összefoglalónk!

Tizennyolcadik évértékelőjét tartotta a Demokratikus Koalíció elnöke, a „nyavalyás” koronavírus miatt csak kevés ember előtt, de az eseményt Facebookon is közvetítették. 

Ha sommásan fogalmaznék, akkor azt mondanám, hogy pocsék év volt a tavalyi”

– szögezte le Gyurcsány, ezt árnyalva hozzátette: reméli, hogy mindenkinek a magánéletében voltak örömteli pillanatok.

A legnagyobb különbséget a Demokratikus Koalíció elnöke abban látja a kormány és az ellenzék között, hogy hova tartozik Magyarország. „Nyugat vagy Kelet?” – tette fel a kérdést. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: „nekünk az a dolgunk, hogy bátorítsuk az embereket, hogy merjenek szabadok lenni”.

„Egy percig se” akart kétharmadok

A korábbi miniszterelnök azt is elmondta egy házassági metaforával, hogy a 12 év Fidesz-kormányzást – annak ellenére, hogy háromszor is kétharmados győzelmet szereztek – „senki egy percig se” akarta. Többször is hangoztatta évértékelőjében a DKmelnöke, hogy meglátása szerint a Fidesz „elfáradt” a 12 év alatt.

Gyurcsány kijelentette azt is: álláspontja szerint annyira „feslett” a Fidesz, hogy

ez az elmúlt évszázad legkorruptabb kormánya”.

Keresztény, nem keresztény 

Ezek után Gyurcsány sajátos teológusi okfejtésbe kezdett. Mint fogalmazott, nem lehet egyszerre két urat szolgálni, a keresztények istenét és Mammont, a pénz és vagyon hívőinek urát. Gyurcsány Ferenc szerint Orbánék „nem egyszerűen hazudnak, hanem gyalázzák közös kereszténységünket”. „A keresztény lehajol, nem ágaskodik, a keresztény megbocsájt, nem büntet, a keresztény szeret és nem gyűlöl” – fogalmazott. Továbbfűzve gondolatmenetét azt mondta, hogy

itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat.

Hunnia és Pannónia

A DK-elnök szerint most van nagyjából 2,5 millió szavazó, akik a Fideszt támogatják, és van ugyanennyi, akik az ellenzéket. Mint fogalmazott, Hunnia és Pannónia együttéléséről van szó, és fontos, hogy mi lesz a két és félmillió emberrel a választások után. Történelmi példákat hozott arról, hogyan esett egymásnak az ország két oldala a magyar történelem során, de szerinte „meg kell tanulnunk együtt élni, mert nem tehetünk mást”.

Gyurcsány Ferenc a beszédében kitért a Demokratikus Koalícióra is, a pártelnök azt mondta: vitathatatlanul a DK-t támogatják messze a legtöbben az ellenzékben. Úgy fogalmazott: „a DK egy egészséges és érett párt”.

Párton belül a vitákat egymással beszélik meg, vigyáznak egymásra, ezt meg kell tartani a továbbiakban is. Egy nagyobb pártnak azonban nagyobb felelőssége van, mégpedig az, hogy a kormányzat működjön, és olyan program legyen, ami ezt a hazát felemeli – fogalmazott. Szerinte az ellenzék egy „hazafias koalíció”.

„Gyilkos” kormány

A DK vezére a kormányról azt is elmondta, hogy „csak a sajátjait képviseli, a többieket negligálja, nem vesz róluk tudomást,

rosszabb esetben meg akarja ölni”.

„Gyalog jöttem, kabát nélkül”

„Gyalog jöttem, kabát nélkül, remélem nem fáztam meg” – fordult rá az évértékelő utolsó szakaszára Gyurcsány Ferenc, majd a szubatomi fizikával folytatta. Felidézte Albert Einstein és Niels Bohr vitáját arról, meghatározható-e pontosan az adott pillanatban a szubatomi részecskék helyzete. Einstein többek között azzal érvelt, hogy Isten nem vethet kockát, nem lehet ilyen bizonytalanság a rendszerben, ám végül mégis Bohrnak volt igaza.

Gyurcsány Ferenc ezt úgy kötötte össze a politikával, hogy bizonytalanság van, tehát a választás sem dőlt el.

Valamikor az idő múlik, valamikor az idő lejár. Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk.

– fogalmazott.

Nyitókép: Facebook

Összesen 218 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vált be az előválasztási bohócparádé, Fletó elvtárs?

Egyszer volt Budán kutyavásár, a KariGerivel, azért is kár.

Meddig kell tűrnünk ezt a fasisztoid/bolsevik uszítást?!?

Én jámbor ember vagyok, de...

"...rosszabb esetben meg akarja ölni"

Mondjátok, hogy ez nem hangzott el! Ezt nem hiszem, hogy épeszű ember ilyet kiejt a száján!

Nem olvasom el, nem hallgatom meg.......ahhoz meg kell ütni egy bizonyos intelligencia szintet, s persze nem szabad hülyének, tudatlannak, most született báránynak nézni az embereket. Feri pedig ezt teszi egyfolytában. Orbán bűne, hogy elmaradt a beharangozott elszámoltatás. Hagyta futni az ország kirablóit, kiárusítóit, s hagyta helyzetbe hozni a külföldi tőke kiszolgálóit, lakájait, a hazaárulókat.

Hát itt lenne mondjuk, ez a Hodász nevű pap. Ő rájuk szavazna, a macskák pedig a whiskasra!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés