Lauterbach: Nem lehet lazítani a korlátozásokat Németországban

2022. január 28. 13:06
Németország nem követi az angolokat és a dánokat.

„Egyelőre nem lehet lazítani a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozásokat Németországban” – jelentette ki Karl Lauterbach, szövetségi egészségügyi miniszter pénteken Berlinben.

Tájékoztatóján Lauterbach hangsúlyozta, hogy Németország nem követheti a korlátozások nagy részét lebontó Anglia vagy Dánia példáját, hanem ki kell tartania a „konzervatív” járványkezelés mellett. Főleg az oltatlan idősek magas száma miatt szükséges az óvatosság – mondta a miniszter, rámutatva, hogy a hatvan éven felülieknél Németországban négyszer nagyobb az oltatlanok aránya, mint Angliában.    

Mint mondta, az ötödik hullám még nem tetőzött, és a napi esetszám az utóbbi napokban regisztrált 200 ezer körüli szintről akár 400 ezerre is emelkedhet. A védekezés azonban sikeres, ezt jelzi, hogy az idősek körében sokkal ritkábban fordul elő fertőzés, mint a fiataloknál. Lothar Wieler, a Robert Koch közegészségügyi intézet vezetője kiemelte: az omikron változat szétterjedése miatt elindult hullám erejét mutatja, hogy egyetlen hét alatt a lakosság nagyjából egy százaléka megfertőződött.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Pool/REUTERS/Christian Mang

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés