Reuters: Az EU még április előtt javasolhatja a források befagyasztását Magyarországnak

2022. január 26. 11:16
Johannes Hahn szerint „irányelvek és szabályok szerint kell eljárnunk, és nem nézhetjük meg a választások dátumát” – idézte a lap a költségvetési biztost.

Az Európai Bizottság az Európai Unió strukturális alapjainak befagyasztását javasolhatja a jogállamiság miatti aggodalmak miatt, még az április 3-i magyar parlamenti választások előtt – mondta Johannes Hahn költségvetési biztos kedden, amit a Reuters idézett. „Irányelvek és szabályok szerint kell eljárnunk, és nem nézhetjük meg a választások dátumát” – mondta Hahn újságíróknak, amikor az EU végrehajtó testületének fellépésének időzítéséről kérdezték.

A 2021 eleje óta érvényben lévő törvény megerősíti a Bizottságot a demokratikus értékekért folytatott harcában a nacionalista és euroszkeptikus kormányokkal szemben, miután az évekig tartó diplomáciai nyomás nem vezetett eredményre.

(Fotó: Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási ügyekben felelős tagja az Európai Parlament strasbourgi üléstermében 2021. június 8-án.MTI/EPA/AP pool)

Összesen 206 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy tűnik. Szerintük már euroszkeptikusnak sem szabad lenni, mert megbüntetni.
Tiszta Moszkva, csak rosszabb.

Az EU hazug és részlehajló.

Amikor 2006-ban megismerték a konvergencia program meghamisított adatait hallgattak, csak a választások után hozták nyilvánosságra. Ezzel befolyásolták a választás kimenetelét. Amennyiben nyilvánosságra hozzák, nagy valószínűséggel Gyurcsány megbukik - erre bizonyíték az októberi események - és az ország nem kerül abba a helyzetbe amibe került.
Most ugyanezt játsszák el fordítva, amellyel ismét befolyásolni akarják a választás eredményét. Arról nem is szólva, hogy gazdaságilag Magyarország versenyhátrányba kerül a többi országgal szemben.

Csak saját magukra nem tekintik érvényesnek........

Akkor kiszállunk az EU által felvett kölcsön szerződéséből is? Jól tudom, hogy azt a parlamentnek is meg kéne szavazni?

Összehasonlítanád a belépés idején és a ma követett gyakorlatot, elvárásokat? Különös tekintettel azokra a ma fennálló vitás kérdésekre, amelyek akkor még nem is léteztek, tehát az alapszerződés tárgyát sem képezhették.

Ezeket akarják most egyoldalú elvárások szerint úgy kezelni, mintha a belépéskor vállalt kötelezettségek között lettek volna.

Ezzel csak a Fidesz szavazatainak számát fogják növelni.

Bezzeg a 2006-os választások kimenetelét nem akarták befolyásolni, ezért nem foglalkoztak a hazug konvergencia programunkkal választások előtt.
Ergo: mindig a baloldal mellett állnak ki. Nekik a kommunisták fekszenek a legjobban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés