Bár Jakab még soha nem nyert választást, a fáradtság jeleit látja Orbánon

2022. január 20. 11:28
Botka László és Pikó András tanácsadója szerint viszont bár időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor „elfáradt”, neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása.

Csütörtökön interjút közölt Jakab Péterrel a HVG. A Jobbik elnökét számos témáról kérdezték, többek között Márki-Zay Péter személyéről és a hozzá való viszonyulásáról, valamint Orbán Viktorról is.

Jakab szerint Márki-Zayt le kellett nyomni az ellenzéken belül

Jakab elismerte, hogy korábban súlyos kritikákkal illette az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, de szerinte

Márki-Zaynak meg kellett tanulnia együttműködnie a pártokkal.

Hozzátette, szerinte bármennyire szerették volna, nem tudták megspórolni ezt a háromhónapos időszakot. A beszélgetés során a Jobbik-elnök azt is elismerte, szerinte Márki-Zayt le kellett nyomni az ellenzéken belül: „A választók döntöttek: azt mondták, MZP kell nekik, de hetedik frakció, újabb párt nem” – fogalmazott.

Ő maga még nem nyert választást, de Jakab a fáradtság jeleit látja a miniszterelnökön

Jakab Pétert az interjú során Orbán Viktorról is kérdezték. És bár mint arról korábban lapunk is beszámolt, Jakab Péter ezidáig csupán listán tudott bejutni döntéshozó grémiumokba, így a parlamentbe is, a Jobbik-vezér „mentális fáradtság” jeleit látja a három sikeres országgyűlési választást maga mögött tudó Orbán Viktoron. „Én magam is látom a miniszterelnökön a mentális fáradtság jeleit” – állította a Jobbik elnöke, de részletekbe nem bocsátkozott.

Kapcsolódó

Botka tanácsadója Orbán Viktort méltatta

Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakember szerint bár időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor „elfáradt”, neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása – mondta el a Szabad Európán. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés