La Repubblica: Orbán a rezsimet támogató influenszereket gyűjtött maga mellé

2022. január 19. 13:14
Az olasz lap szerint lehetővé teszik az influenszereknek, hogy megkerüljenek minden olyan törvényi korlátot, amely egyenlő feltételeket szab a kampány idején.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke influenszereket gyűjtött maga mellé, olyan embereket, akik minden bizonnyal a rezsimet támogató oligarchák, nyilvános pályázatokért és más juttatásokért cserébe állnak Orbán mellé – írja a La Repubblica. Orbán Viktor szeretné újra megnyerni a választásokat, így a kormány létrehozta a Megafon nevű online közösséget. Főleg a Facebookon hirdet és legalább tíz kormányközeli oldalt tart ellenőrzése alatt. A Megafon, a magyar kormány és Orbán Viktor pártja, a Fidesz vezető befektetőknek számítanak a Facebookon történő magyar befektetéseket tekintve, nem mintha nem lenne elég az oligarchák által felvásárolt média és az „elnémító” törvények. Ebben az esetben

kiegyensúlyozott választási helyzetről beszélni csupán illúzió,

és nem véletlenül aggódik az Egyesült Államok kormánya sem. A tízmilliós országban ötmillió embert ér el a Facebook, és az ellenzéki oldal jócskán lemarad a kormány eszközeivel szemben – állítja az olasz lap.

A Megafon pénzügyi forrása ismeretlen, bár az Euractiv.com oldal szerint közpénzekből is profitált volna. A hivatalos indok a közösség létrehozására a profi Facebook-harcosokkal való együttműködés, akár a közösségi oldalról már kitiltottak visszahívásával is, akiknek a véleménye majdnem azonos Orbánéval. Ezek a kiadások lehetővé teszik az influenszereknek, hogy megkerüljenek minden olyan törvényi korlátot, amely egyenlő feltételeket szab a kampány idején. A magyar Állami Számvevőszék szerint nem lehet korlátozni a közösségi média felületein megjelenő

politikai és közéleti hirdetéseket,

így a kormánypárti véleményvezérek tevékenységére nem vonatkoznak a választási kampány finanszírozásához engedélyezett kiadási keretek. Ahogyan Orwell lapjain, úgy Orbán Magyarországán is egyesek egyenlőbbek másoknál – jelenti ki a La Repubblica.

(Fotó: Facebook)

Összesen 36 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A La Repubblica kampányolni akar a magyar ellenzék mellett, akkor kampányoljon az őszödi beszéddel, a bajnai-kormány megszorító csomagjával, figyelembe véve a velünk együtt csatlakozó országokat az EU-hoz.

A La Republica hazudik, amikor azt állítja, hogy "A tízmilliós országban ötmillió embert ér el a Facebook, és az ellenzéki oldal jócskán lemarad a kormány eszközeivel szemben.
Nagyon gyakori, hogy a Facebook cenzorai letiltják azokat, akik kormánypárti véleményeket fogalmaznak meg a Facebookon.

Ahogy haladunk a választás felé a nyugati baloldali sajtó számolatlanul írja majd a lejárató cikkeket a magyar kormányról. Aztán jön a pofáraesés és hónapokig arról fognak írni, hogy választási csalás történt. Ezzel nem tudunk mit csinálni, ezért nem biztos, hogy egy idő után tele kéne szemlézni a Mandinert a hazugságaikkal. Egy ideig bőszíti a kormánytámogatókat a rengeteg aljas állítás, de bele is fásulhatunk. Szűrjük ezeket is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés