The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

2022. január 17. 10:16
A brit lap szerint az egyetlen dolog, ami összeköti az ellenzéki szereplőket, az az Orbán-ellenesség, ez az erő azonban túlzottan a pusztításra összpontosít.

A brit lap szerint Orbán Viktornak sikerült rávilágítania az ellenzék ideológiai megosztottságára és személyes sérelmeire. A lap felidézi: a közvélemény-kutatások most azt sugallják, hogy

a Fidesz elhúz az ellenzék mellett, időközben a Fideszt támogató sajtó is gyenge pontra talált Márki Zayval kapcsolatban.

A Times of Israelben nemrég megjelent magyar újságíró cikke, olyan állítólagos antiszemita politikusokat emelt ki, akikkel Márki-Zay kapcsolatban állt és támogatott. A vádak tagadásával Márki-Zay csak rontott a helyzeten, amikor megjegyezte, hogy tiszteletben tartja mindenki etnikai származását és szexuális irányultságát, de azt mondta, hogy „a Fideszben van néhány zsidó”.

Márki-Zay határozottan ellenzi a melegházasságot

A nemzeti politikai színtéren tapasztalatlan Márki-Zay az ellenzék problémáinak bokszzsákja lett.

Az ellenzék, ugyanis tele van rejtélyes ideológiai disszonanciákkal.

Az Orbán-kormány, az LMBTQ-ideológia terjedését korlátozó intézkedéseit követően az ellenzék elborzadt, és társadalmi toleranciát hirdetett, miközben Márki-Zay határozottan ellenzi a melegházasságot az egyházban.

A Fidesz ideológiája letisztult

Nem meglepő tehát, hogy az ellenzék nem tudott koherens tervet felmutatni Magyarország jövőjére vonatkozóan, míg a Fidesz ideológiája igen letisztult. Az egyetlen dolog, ami igazán összeköti az ellenzéki szereplőket,

az az Orbán-ellenesség, ez az erő azonban túlzottan a pusztításra összpontosít.

Győzelem esetén, az ellenzék nem kíván mást tenni, mint lerombolni a Fidesz által épített, utálatos politikai építményt.

Ennek első felvonása a magyar alkotmány újraírása lenne a „jogállamiság” helyreállítása érdekében. Márki-Zay és szövetségesei azt kérik a magyar emberektől, hogy bízzák rájuk a Fidesz-rendszer lerombolását; de mivel nincs más alternatív vízió, egyre inkább az Orbán által képviselt status quo érvényesül.

Nyitókép: Facebook

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem kéne lopással rágalmazni alaptalanul.
Ha igaz lenne amit ön a szabad lopásról hablatyol, akkor ha most sokat lopnának, akkor jelentősen csökkentett adóék mellett, hogyan lehetne egyensúlyban tartani a költségvetést, hogyan lehetne megfelelni a maastrichti hiánycél kritériumnak, ami az elvtársaknak sohasem sikerült?

Ápr. 3-a késő estig semmi sem biztos. Lehet bizony, h. győznek a gyűlölet és irigység keltés sztárjai, moslékék. Nem balosok ők, nem is voltak azok soha. Ők a sajátzsebesek, ország privatizálók, iparág felszámolók. Meg kell nézni, kiknek udvarolnak és kik állnak sorba a standjaiknál, jelzem, most szombaton már nem, a pult mögött állók személyesen is szóltak már a mellettük elhaladóknak. Nem is álltam meg, h. ne szóljak vissza, h. a Fudannal MINDENKI, aki szolgáltatásból él Pesten, jól járna. Nagyon jól, taxistól a bérbeadóig, fodrászig és így tovább. Fél Európa fiatalja jönne ide tanulni, jobb lesz, ha Pozsonyba mennek??? A Fudan egy jó üzleti vállalkozás lenne, de ezek mindent elszúrni szeretnek, az Olimpiával kezdték.

Ezzel együtt most nincs olyan sima útjuk, mint volt 2002-ben és 2019-ben. A 2019 sajnos, nagyon összejött nekik. 2002-2010-ig maradtunk le a szlovákok, lengyelek mögött.

Sok a kínos kérdés. Mi volt közös Fekete, Surányi, Simor között, azon kívül, h. az ország kárára és adósságának növelésére voltak képesek a Magyar Nemzeti Bankot működtetni? Nem kérek választ.

Pontosan: „A Rákosi-terror idején, az ő (Kádár János) belügyminisztersége alatt tartóztattak le és kínoztak meg több mint 4 ezer szociáldemokrata és szakszervezeti vezetőt.”
Forrás: Gábor Róbert: Az igazi szociáldemokrácia, küzdelem a fasizmus és a kommunizmus ellen, 1944-1948, Századvég, 11.old.

Sztálinék a szociáldemokráciát szociál-fasizmusnak hívták és velük eszerint jártak el.

Pontos helyzetkép és elemzés.

Ebben az egy szóban van minden reményetek. Emlegettek valamit, de bizonyítani, következményeit felmutatni már nem vagytok képesek. Szánalmasak vagytok, mert közben ti beszéltek gyűlöletről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés