Egy 102 éves férfi is megkapta a védőoltást a pécsi klinikán

2022. január 17. 8:00
A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának elnöke elsősorban a 60 éven felülieknek javasolja az újabb adag felvételét.

Harminc ember – köztük egy 102 éves férfi – kapta meg a koronavírus elleni oltóanyag negyedik adagját szombaton a pécsi Klinikai Központ oltópontjain azok után, hogy előző nap a kormány döntött az újabb emlékeztető dózisok felvételéről – tájékoztatta a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE KK) elnöke vasárnap az MTI-t.

Sebestyén Andor közlése szerint az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) kérte az oltási programban résztvevő fekvőbeteg-ellátó intézményeket, hogy január 15-től biztosítsák a kórházi oltóhelyeken a negyedik oltás felvételének lehetőségét,

amennyiben a harmadik oltástól számítva legalább négy hónap eltelt és a páciens háziorvosa vagy az oltóorvos azt indokoltnak tartja.

Sebestyén Andor elsősorban a 60 éven felülieknek javasolja az újabb adag felvételét. Különösen fontosnak nevezte, hogy beoltassák magukat azok az idősebb korban lévők, akik egy vagy több krónikus betegségben – például szív és érrendszeri betegségben, krónikus tüdőbetegségben, cukorbetegségben, daganatos betegségben – szenvednek és az elsők között kapták meg a harmadik dózist.

(MTI)

A nyitóképillusztráció, forrása: MTI/Balázs Attila

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megígérem, hogy 102 évesen én is felveszem a 4. oltást.

Az asszony. Neki jobban áll.

... a bicikli :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés