Holtankoljak.hu: Ne számítsunk 480 forint alatti üzemanyagárra szerdától!

2022. január 17. 9:13
Drágulás jöhet ott, ahol eddig a hatósági ár alatt maradtak.

Nőtt az olaj iránti kereslet: szerdától már azok a benzinkutak is 480 forintért adják az üzemanyag literjét, amelyek eddig néhány forinttal a hatósági ár alatt voltak. Kilőtt a Brent típusú olaj hordónkénti ára az előző héten, a hét eleji 81 dollárhoz képest 86 dollár fölé emelkedett, ami 6 százalékos emelkedést jelent 7 nap alatt – közölte az Index a Holtankoljak.hu egy Facebook-bejegyzése alapján. Hozzátették: bár az olaj iránti kereslet kezd helyreállni a járványhelyzet okozta stop után, ennek ellenére most növekedést vár – ez emelni fogja az árakat a napokban.

Legkésőbb szerdától már

azok a kutak is 480 forintért fognak üzemanyagot eladni, amelyek most még néhány forinttal a hatósági árak alatt vannak,

írják. A jelenleg is érvényben lévő szabályozások szerint az üzemanyagok ára továbbra sem haladhatja meg a 480 forintot, ugyanis a kormány november elején maximálta az üzemanyagok árát Magyarországon, arra reagálva, hogy az előző hónapokban a világpiaci tényezők és a forint gyengülése miatt drasztikus áremelkedés ment végbe.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés