Botka tanácsadója Orbán Viktort méltatta

2022. január 15. 15:39
Ruff Bálint ellenzéki kommunikációs szakember szerint bár időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor „elfáradt”, neki a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása – mondta el a Szabad Európán.

Ruff Bálint kommunikációs- és kampánytanácsadó évek óta dolgozik Botka László szegedi polgármesterrel, és újabban Pikó András VIII. kerületi polgármestert is segíti. Szabad Európa podcast sorozatában, ahol ahol az aktuális ellenzéki és kormányzati politikai mozgásokat elemzik azt mondta, „ugyan időről-időre fölröppen, hogy Orbán Viktor elfáradt, de a 2021-es utolsó Kormányinfóról nagyon nem ez volt a benyomása”. Szerinte „a magyar miniszterelnök négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem beszél hülyeségeket. Ráadásul nem csak a kormánybarát médiától kapott kérdéseket, mégis mindenre tudott úgy válaszolni, hogy sajátjaiban nem maradt semmifajta hiátus. Ezt nem lehet teljesen elmondani az ellenzéki politikusokról, akiknél becsúsznak szerencsétlen és félremagyarázható mondatok” – mondta a Szabad Európának Ruff Bálint.

Ruff a Szabad Európa riporterének elmondta, hogy „Nekem más tűnt fel a kormányfői tájékoztató közben. Időről időre felmerült a „jól értesültek” között, hogy Orbán Viktor belefáradt a politizálásba, nem is szereti ezt csinálni, nem bírja fizikailag vagy szellemileg úgy, mint rég. Ez a sajtótájékoztató pont az ellenkezőjét bizonyította,

a kormányfő négy órán keresztül minden kérdésre válaszol, nem esik ki a saját maga alkotta narratívájából, nem beszél hülyeségeket.

Ráadásul nem csak a kormánybarát médiától kapott kérdéseket, mégis mindenre tudott úgy válaszolni, hogy sajátjaiban nem maradt semmifajta hiátus. Ezt nem lehet teljesen elmondani az ellenzéki politikusokról, akiknél becsúsznak szerencsétlen és félremagyarázható mondatok.”

Arra, hogy a „piros lett a paradicsom, nem sárga” jó kampányeszköz-e, Ruff azt válaszolta: „Kampánytechnikai szempontból szerintem ez nagyon jó ötlet. A Fidesz azzal foglalkozik, ami az embereket érdekli, és úgy kommunikál, hogy a magyar emberek megértsék. Van egy olyan kulturális fogyasztói réteg, amelyik rezonál erre. Az óvodástól kezdve a 90 éves emberig, és ez eljut a hármas számú italboltba is. Ugyanakkor mi a reakció a másik oldalról? Elindul egy találgatás, hogy egy Lenin vagy Sztálin idézetet követ-e »a Magyarország előre meg, nem hátra« szlogen. Pedig

a politikában nincs olyan mondat, amit az elmúlt 3000 ezer évben valaki már ne mondott volna ki.

Ráadásul ha már itt tartunk, az ellenzék egységes szlogenje, amire három hónapot kellett várni, a „Legyen Magyarország mindannyiunké”, az MSZP választási szlogenje volt a 90-es években.”

Márki-Zay „hetedik frakciójáról” is megvan a véleménye a tanácsadónak

Vesztes hozzáállás Márki-Zayé, ami gyengeséget sugároz

„Szimbolikus sarokköve az ellenzéki viszonyoknak a hetedik frakció kérdése. Azt a hatalmas legitimációt, amit Márki-Zay Péter az ellenzéki előválasztás megnyerésével kapott, egy olyan kérdésben égeti el, amiben az egyébként megvert pártelnököknek a beleegyezését kéri. Azokét, akik évtizedek óta benne vannak abban a játékban, hogy minden vesztes helyzetből kihozzák a számukra nyerőt. Miért hihette Márki-Zay Péter, hogy kell neki öt ember, akiknek semmilyen legitimációja nincsen, de bejuttatva a Parlamentbe önálló frakciót alkothatnak? Talán valaki bogarat tett a fülébe, vagy ő maga gondolja, hogy majd a megnyert választások után meg fogják buktatni az „összeszövetségesült” pártok. Ez eleve egy vesztes hozzáállás. Inkább az lenne a logikus, hogy minden frakcióban van embere, mindenhol van olyan politikai befolyása, hogy ne tudják megbuktatni.” – mondta Ruff Bálint a Szabad Európán. 

Ruff Bálint a továbbiakban kifejtette azt is, miért hiba az árulózás, miért nem működik, hogy 5 szintje van Márki-Zay kampányában a döntéshozatalnak, és mi a különbség a kampányparanoia és a kampányvakság között.

Fotó: YouTube

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ÁRULÓ!!!
FIDESZ-BÉRENC!!!

Ez a Ruff és Botka felmutat némi képességet, a Fideszben is el tudtam volna képzelni őket, ha időben odamennek.
Viszont az, hogy a Pikó nevezetű szaremberrel Ruff egyáltalán szóba áll, érvényteleníti az előbb leírtakat.

DISZNÓVÁGÁSON PERZSEL ORBÁN VIKTOR - csak mondom,
ez a valódi Nép fia, nem a nyújorki szarosak...

Tudom Palika! Márki Zay jelszava: Csak hódolat illet nem bírálat. Mert megjárta Amerikát, ahol őt egy másik pincében őt szintén sötétben tartva, trágyával etették. És most nem érti, miért nem tudja az ott tanultakat ráerőltetni a magyar valóságban élőkre.

Félre ne értsd, nem veszlek komolyan, de legalább a saját térfeledről valóknak hihetnél. Nagyon elhatalmasodott rajtad az őrület, ha már bennük is képes vagy ellenfelet látni. Igaz, Márki Zay is pont így működik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés