Február 15-től az minősül védettnek, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg

2022. január 13. 10:09
Kövesse velünk az év első Kormányinfóját!

Január 13-án sor került 2022 első Kormányinfójára, amelyen természetesen szóba került a szerdai nap folyamán bejelentett a kristálycukrot, a búzafinomlisztet, a napraforgó-étolajat, a sertéscombot, csirkemellet és a 2,8%-os tehéntejet érintő élelmiszerárstop. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Gulyás Gergely elmondta: elsősorban a járványüggyel foglalkozott a szerdai kormányülésen a kormány. A fertőzések jelentős részét az omikron variáns okozza, és a fertőzésszám megemelkedésével kell számolni. Hozzátette a miniszter ugyanakkor, hogy az omikron enyhébb tüneteket produkál az oltottaknál. Kórházi kapacitások tekintetében jól áll az ország, az ágyak 75 százaléka szabad a koronavírusos betegek számára. Hangsúlyozta: a védekezéshez szükséges feltételek adottak, és az oltás is rendelkezésre áll. A januári oltási akciós napokat a kormány sikeresnek ítéli.

Oltási igazolvány, rövidebb karanténkötelezettség, negyedik oltás

A miniszter bejelentette: a védettségi igazolvány február 15-étől oltási igazolvánnyá alakul, ami azt jelenti, hogy immár nem a betegségen való átesés fogja jelenteni a védettséget, hanem az oltás megléte. 

Február 15-től az minősül oltottnak, aki a harmadik oltást is megkapta, vagy aki a második oltást 6 hónapon belül megkapta

Hét napra csökken felnőtteknél a karantén ideje, de öt nap után negatív teszttel el lehet hagyni a karantént. Az iskolákban az iskolatársak fertőzöttsége után a diákoknál a karanténkötelezettség 5 napra csökken, de csak azoknál, akik oltottak – mondta Gulyás Gergely. 

Negyedik oltást orvossal való konzultáció révén bárki kaphat, és az erről szóló rendelet még a héten meg fog jelenni – mondta egy másik kérdésre a miniszter

Gazdaság, benzinár, élelmiszerárstop

A kormányülésen áttekintették az ország gazdasági helyzetét is. Az év végi gazdasági adatok a vártnál jobbak, rég voltak ilyen jó a helyzet Gulyás szerint 6,5-7 százalékos növekedést tudott a magyar gazdaság 2021-ben elérni, úgy, hogy chiphiány volt, és a járvány miatt az autóipar sem tudott száz százalékosan teljesíteni.

A benzinár plafon bevált, február közepén döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e. A kamatstop is bevált Gulyás szerint.

Hat élelmiszer árát az október 15-i szinten rögzítették – ismételte meg Orbán Viktor szerdai bejelentését a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Több termék áfáját már korábban 5 százalékra csökkentették, így szerinte ahhoz nem lehetett érdemben nyúlni.

Szentesi sportcsarnok, kompenzáció

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette, hogy a Szentesen leégett sportcsarnokot a kormány újjáépíti, és biztosítja a forrásokat. Az 5000 lakos alatti települések kompenzációt kapnak, mert emelkedett a polgármesterek fizetése. 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 430 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

1. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert csak az időseket öli meg. (2019 tavasz)
2. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert nem öl meg mindenkit. Pl Afrikában alig van áldozata, pedig az egészségügye a legrosszabb a világon.(2020 tavasz)
3. verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert a gyerekeket is megöli, ezért oltakozni kell. Oltakozni, oltakozni. (2021 január.)

+1 verzió: A kínaivírus nem lehet biológiai fegyver, mert Kínában csak 5000, az USA-ban meg 850.000 embert ölt meg.

Mi ez a február 15-ei időpont? Erőltetett baromság, de tényleg.

Nem ettől fognak elmenni többen oltakozni - pedig ez a lényeg.

Hol látsz Európában a miénknél korlátozásmentesebb életet?

Valamit félreértettél.

És az, aki átesett a fertőzésen, de nem oltatta be magát, az majd "oltási igazolványt" kap? Na persze. Azért változattaák meg a nevét, mert NEM.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kormánypárti szavazóként, két oltáson átesettként, nem értek egyet a védettségi rendszer tervezett februári módosításával. Az élelmiszerárakkal kapcsolatos első bejelentés értelmét is megkérdőjeleztem, a csirke farhátra való kiterjesztést pedig már nem tudtam megállni röhögés nélkül. Fiúk, ez már több, mint nevetséges.

Azt hittem, hogy végre elkezdtek kampányolni.....s nem magatok ellen fordítani a saját szavazóitokat is...lásd a februári tervek.

Nem kell számokkal bűvészkedni, ami számít:
Hogyan áll Magyarország európai viszonylatban a vírusokkal, milyen fokú az emberek zaklatása, képes-e a kormány biztosítani az ország nyugodt működését, és mindezeket össze kell vetni az európai országokkal.
és ebben az Orbán kormány bőven a közepes fölött, sőt, 4-es osztályzat fölött valahol 4/5-ön áll.
Ez az, ami számít.

Csak egy széljegyzet.....tegnap volt az urivi áttörés évfordulója....szerencsétlen, megalázott bakák és muszosok - utóbbinál családilag is érintett vagyok - próbáltak menekülni a fagyban, hóban, farkasok által széttépett halottak között, akkor, amikor a németek puskatussal verték le az említettek kezét a teherautókról......majd volt aki hazajött, volt aki nem.

Jól tudom, hogy a mandiner erről nem emlékezett meg? ha tévedtem, elnézést. Ha nem tévedtem.....a mandiner mindenféle silány politikusról, MZP-ről naponta, a Kádár rezsim haszonélvezőiről, a magyarság és a zsidóság árulóiról óránként tolja a képünkbe a híreket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés