Tarlós István a Városháza-ügyről: A főpolgármester összevissza beszél

2021. november 27. 17:57
A volt főpolgármester szerint a jelenlegi Városháza-ügyet aligha tudja egy önkormányzati vizsgálóbizottság tisztázni.

Tarlós István az Indexnek nyilatkozva a Városháza-üggyel kapcsolatban elmondta: szerinte

az ilyen gyanús ügyeknek a rendőrségen a helyük,

de ennek eldöntéséhez nem nélkülözhetetlen egy laikus és politikailag motivált önkormányzati vizsgálóbizottság.”

„Karácsony összevissza beszél”

A korábbi főpolgármester kifejtette véleményét a főváros kommunikációjáról is, mint mondta: „a főpolgármester összevissza beszél”. 

Legutóbb már az orosz elnök személyét vizionálta Karácsony Gergely az eladási história mögé. Amit nehéz intellektuálisan követni, különösen azért, mert közben azt is ismételgeti, hogy nincsen Városháza-ügy”

– idézte fel Tarlós. A korábbi városvezető arra a kérdésre, miszerint az ő városvezetését is vizsgálja egy bizottság azt felelte: ezt a bizottságot már másfél éve létrehozták, ami „azóta sem ásott ki semmit” .

„Buta blöff” a BKV-leállás

Mint arról a héten beszámoltunk, Karácsony Gergely főpolgármester a napokban a miniszterelnök hivatalánál tüntetett, mondván, hogy a kormány „nem utalja a fővárosnak a budapesti tömegközlekedés finanszírozásának rá eső, 12 milliárdos forintos részét”.

Tarlós István ennek kapcsán úgy fogalmazott: a szóban forgó 12 milliárd forint egy megállapodás alapján jár a fővárosnak, amit bizonyos időközönként meg kell hosszabbítani. Tudomása szerint a főváros ezt még nem írta alá. Hozzátette:

a BKV leállításának belengetése egy buta blöff volt. Egy ilyen szolgáltatás szándékos szüneteltetését ugyanis vitathatatlan érvekkel szükséges alátámasztani”

– fogalmazott Tarlós. Mint kifejtette: egy ilyen döntés esetén a főváros „kifizethetetlenül hatalmas” kártérítési perek elé nézne.

***

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...


Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az a csúcs, hogy a Fudan ellen ment éjjel nappal a rinya, közben a hátsó szobákban "árulták" a Városházát - akár külföldieknek is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés