„Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik”

2021. november 26. 10:00

Bajnai Gordon
Facebook
Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett.

»Kelet-európai paranoia: az ember azt képzeli, üldözik – és tényleg üldözik.«
Esterházy Péter: Hrabal könyve

Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az »ügy«-ről.

A kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületembe gázoló számtalan kijelentés alapja egy illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat.
Ezek a furcsa, a hatalom érdekeiért (és nem ellene) harcoló »Anonymusék« néhány percnyi töredékmondatra vágják szét a közel 1 órás beszélgetést. Céljuk nyilvánvalóan az, hogy ezáltal a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák.

Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható.
Ezért a mai napon büntetőfeljelentést teszek ismeretlen (Anonymus) tettes és persze a mögötte álló felbújtók ellen is. 
Hátha egyszer még majd kiderül, valójában ki bújik az álarc mögé.

Azokat a politikusokat és sajtómunkásokat pedig, akik ezeket a becsületsértő vádakat központi utasításra, egy kottából szajkózzák, arra biztatom: kérjék el, szerezzék meg az eredeti vágatlan, csorbítatlan szöveget. Talán tudják is, merre keressék.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Komolyan nem értem Bajnai urat, min csodálkozik és mit sérelmez.

Egyfelől azok a magyar mondatok szétvagdosva is ugyanazt jelentik, azok a beszélgetések akkor is a nyilvánosság elől elhallgatni kívánt politikai mutyizásról szólnak, ha darabokban adják is elő. Olyan helyzet ez, mint a Feri főnök beszéde utáni volt. Az érintettek megpróbálták igazságbeszéddé manipulálni, a magyar társadalom többsége azonban annak értelmezte, ami valójában volt: hazugság-leleplező beszédnek.

Másrészt miért csodálkozik ezen a helyzeten? A Fideszt 12 éve vádolják képtelen és alaptalan állításokkal, amelyeket ma már az egész világ baloldali sajtója, az EP baloldali többsége, a brüsszeli hivatal vezetői, az európai kormányfők többsége és a regnáló amerikai elnök is magáévá tett. Itthon két éve olyan aljas és gyalázatos rágalomhadjárat folyik a kormány ellen, amely a magyar történelemben talán még soha nem volt. Azt tetszettek gondolni, hogy a konzervatív politikai oldal, majd nem vág vissza, akár hasonlóan piszkos módszerekkel is? Miért ne tenné? Csak egy okot mondjon rá.

A korrupció vádja kifelé is, befelé is folyamatosan ömlik a kormány felé a baloldalról. Ha nincs bizonyíték, végtelenségig habosítják a sejtetéseket. Egyesek rögtönítélő bíróságokkal, a nem is annyira nagyon baloldali peremvidéken akasztásokkal fenyegetőznek. (A Gyurcsány-féle rögtönítélő bíróságokról egyébiránt már tapasztalatunk is van.) Aztán amint hatalomra tetszenek kerülni a fővárosban, első játszmájuk mindjárt korrupció, lásd a Lánchíd-felújítási projektet. Most pedig itt a bizonyíték arra, amit korábban kormányon is műveltek: nyilvánosságot szándékosan megtévesztő mutyizás, saját zsebre és pártzsebre jutalékozás, magyarán korrupció.

Hogy szerezték a felvételt? Miért Srache lehallgatásakor számított?

Gordonnak nem kéne aggódnia. Karácsony megtiltotta, hogy vizsgálódhatnak utána. Kész röhej.
Választás meg lesz, mint te is tudod.

Ne edd meg az ellenzék rémhír terjesztését. Természetesen lesz választás és az ellenzék nem fogja bojkottálni, mert nyerni akarnak

MzP mindig mást mond. Már most hiteltelen. Egyik nap azt mondta, kiadnák Hernadit, másnap már nem. Csányi hamar meggyőzte.

Támogatod a rezsicsökkentést?
Mert ha igen, akkor sötétben tartott trágyával etetett gomba vagy- mondta MZP.
Szerintem nem normális.

Aki énekelgeti az Internacionálét az ne a szennyáradaton csodálkozzék, hanem azon, hogy miért nem akasztják fel.

Kedves Gordon!

Tedd a kezed a szívedre - most nem kell az Internacionálét énekelned, emlékszel, amikor még erre a dallamra tátogtál, igaz, kényszeredetten , még nem tudtad mi a hasznos, mi nem, de mi már csak ilyen számítóak vagyunk - , s mondd meg őszintén, miért nem kell a svejki értelemben vett magyar kisembernek megfigyeléstől, üldözéstől tartania?

Miért alszik egy átlag, tisztességes ember nyugodtan? Paranoiák nélkül? Józsi a tizediken nem aggódik a tőzsdei árfolyamokért, a házmester sem figyeli a Bux indexet....

Egy mérnök barátom is többször szeretett volna afrikai munkára szerződni a kommunista rendszerben. Egy idő után megmondták neki, hogy értse már meg nem olyan embereknek adják ezeket a kiküldetéses munkákat, mint ő (keresztény, nemzeti).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés