Gattyán György belengette az elindulást a jövő évi választáson

2021. november 25. 21:42
Minél több választási lehetősége van a magyar társadalomnak, annál könnyebben tud dönteni, hiszen most az egyik múlt helyett csupán a másik múltat választhatja – véli a milliárdos.

Magyarország harmadik legvagyonosabb üzletembere, Gattyán György volt Friderikusz Sándor csütörti podcastjának vendége. A milliárdos a műsorban elmondta: mozgalma a politikai elittől teszi függővé a párttá szerveződést.

„Jelenleg csak két múlt közül választhat a magyar társadalom”

Az üzletember szerint a magyar politika jelenleg két nagy tömbből áll, amelyek egymást sarazzák, de nem foglalkozunk azzal, hogy hogyan lehetne a magyarságot, a magyar gazdaságot, életet megújítani, jobbá tenni. „Elsősorban azt nézik, hogy hogyan lehetne egy törésvonalat létrehozni a magyarságban, hiszen e törésvonal mentén tudnak szavazótábort és hatalmat ragadni.

Nem azt nézik, hogy mi jó Magyarországnak, mert azzal rizikóztatnák politikai karrierjüket”

– fejtette ki.

„Mire váltanánk le, mit?”

Friderikusz Sándor többek között arról is megkérdezte az üzletembert, megfordult-e valaha a fejében, hogy a rendszer leváltására törekvő politikai ellenzéket (Bige Lászlóhoz hasonlóan – a szerk.) milliókkal, esetleg milliárdokkal megtámogassa. „Ez egy érdekes kérdés, hiszen mire váltanánk le, mit?” – válaszolta az üzletember. Mint fogalmazott: szerinte

minél több választási lehetősége van a magyar társadalomnak, annál könnyebben tud dönteni, hiszen most az egyik múlt helyett csupán a másik múltat választhatja.

„Ha szükséges, párttá szerveződünk”

Arra a kérdésre, hogy a mozgalom egy bújtatott politikai szervezkedés lenne, Gattyán elmondta, ha nem áll mögéjük senki, népszavazást indítanak, vagy párt formájában folytatják tevékenységüket. Mint fogalmazott:

Ha szükséges, párttá szerveződünk, de ez attól függ, hogyan tudunk kommunikálni az úgynevezett politikai elittel”

– húzta alá az üzletember, hozzátéve, van még pár hónapjuk arra, hogy párttá szerveződjenek.

A teljes beszélgetést Friderikusz és Gattyán között az alábbiakban tekintheti meg:

Nyitókép: YouTube

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez rendesen alátehet a moslékkoalíciónak.

És hát lássuk be: Gattyán már most EZERSZER inkább mond valami TARTALMIT az országról, mint amit a Moslék évek óta összesen...

Pontosan. Pontosan.

Egy különbség azért van: A kutyapárt mögött nincs nagy pénz. Ennek a fickónak irgalmatlan sok pénze van.

Mégis hibás a felvetése. Nem két múlt között lehet választani.
Én a jelen jövőbeni folytatására szavazok.

Igy van.

Na és akkor azt képzeld el, hogy a digitalizáció még mindig százszor tartalmibb és érvényesebb és kézzelfoghatóbb mondanivaló és program, mint amit a Moslék 2018 óta fel tud mutatni.
Most lett vége egy több hónapos előválasztásnak. Kikristályosodott akár csak egyetlen egy érdemi programpont ebben a fene nagy "demokráciában"?

Ismerek épületgépészt, aki szintén NAGYON feltört. Minden szempontból okosnak és a szakma tudorának kell hozzá lenni. Kell hozzá motiváció is. Az sincs mindenkiben, pedig fontos, h. az ember azon a szinten nagyon tudja, h. mit akar.

Akinek nem teszik, csinálja utána.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés