Ne kísérletezzenek a gyerekeinkkel! – a Stopgender szervezője a Mandinernek

2021. november 24. 19:18
„Kutya kötelességünk kiállni az erős befolyásolásnak kitett gyermekekért” – hangsúlyozza Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet kommunikációs vezetője.

„Lehet, hogy ma még úgy érzik a magyarok, hogy nálunk ez irreleváns téma, hiszen itthon sokan még sosem találkoztak a gender-ideológia gyakorlati megvalósulásával. Ennek ellenére fontosnak tartom megmutatni, hogy lássák mi a helyzet ott, ahol már súlyosabb állapotok vannak, s hogyan fosztják meg a szülőket attól az – egyébként európai jogszabályokban is rögzített – szabadságuktól, hogy ők döntsenek saját gyermekük nevelésének mikéntjéről” – emeli ki a Mandinernek Máthé Zsuzsa.

Az Alapjogokért Központ a Batthyány Lajos Alapítvánnyal és a Szent István Intézettel közösen rendezi meg a Következő ezer év a gyermekekért, Stopgender című konferenciát november 25-én – Máthé ez utóbbi kommunikációs vezetője. A rendezvényen Varga Judit igazságügyi miniszter, Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Harrach Péter a KDNP frakcióvezető-helyettese, és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója is előad. De olyan neves szakemberek is képviseltetik magukat, mint Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató vagy Prof. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, és Papp Miklós görögkatolikus pap, a Sapientia Szerzetestudományi Főiskola tanszékvezetője, illetve Szilvay Gergely újságíró, gender-szakértő, ahogy Paul Sullins szociológia professzor és Roger Kiska jogi tanácsadó is megszólalnak majd a konferencia nemzetközi szekciójában.

A szervezők azokra az „ideológiai kihívásokra” igyekeznek választ adni, „amelyek Nyugat-Európában és a tengerentúlon már egészen konkrét jelenségekben, a jogalkotási folyamatok szintjén, és az oktatási-nevelési intézményekben is jelen vannak” – mondja a Mandinernek Máthé Zsuzsa, aki rámutat: elengedhetetlen, hogy beszéljünk a gender-ideológiáról és az LMBTQI-törekvésekről, főleg azt követően, hogy a Magyarországon hatályba lépett, a józanság talaján álló gyermekvédelmi törvény elképesztő ellenállást váltott ki Európában. Máthé Zsuzsa úgy látja,

a szexuális nevelés a személyiség magvát, emberségünk lényegét érintő kérdés,

ami nagyban befolyásolja a következő generáció életét és boldogságát. „Ezen is múlik, tud-e a jövő nemzedéke megfelelő, stabil párkapcsolatot kialakítani, és be tudja-e tölteni az élet továbbadására szóló meghívást” – teszi hozzá.

Mint mondja, nagyon veszélyes, hogy sok országban egészen kis kortól próbálják befolyásolni a gyermekeket a szexuális identitásuk kialakulásában, akár a szülők nevelési elveinek ellenében is. A nemváltó műtétek kapcsán kifejti, „súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat a gyermekeket arra biztatni, hogy biológiai nemüket igazítsák a saját aktuális elképzeléseikhez”. Felidézi, hogy a fiatal lányok körében ezerötszázszorosára nőtt azoknak a száma Svédországban, akik úgy érzik, nem a saját nemükben szeretnének élni, és ezt meg is változtatják, hormonkezelésekkel, műtétekkel.

„Ezektől a káros tendenciáktól mindenképpen meg kell óvni a magyar gyerekeket,

ezt a határozott szülői-társadalmi igényt pedig meg kell fogalmazni. Erre ad alkalmat most ez a konferencia” – hangsúlyozza.

Hozzáteszi, hogy a szóban forgó témában nem is olyan egyszerű a véleménynyilvánítás, példának említi Bagdy Emőke esetét. Mint ismert, a neves klinikai szakpszichológus szerint a „gender-mesék” veszélyesek a gyerekek nemi identitásának kialakulására, és minden szülő és pedagógus feladata, hogy „az egyértelműségek és ne az elhajlások, azaz a devianciák irányába szocializáljanak”. A professzor azt követően fejtette ki nézeteit, hogy Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese ledarálta a Meseország mindenkié című könyvet. Bagdy állásfoglalását követőn ezernél is több pszichológus jelezte nyílt levélben ellenvéleményét, leszögezve, hogy nincsenek olyan tudományos eredmények, amelyek „azt támasztanák alá, hogy a gyerekek LMBTQI+ emberekké válnak annak hatására, hogy találkoznak ebbe a csoportba tartozó emberekkel akár személyesen, akár fikción keresztül”.

„Kifordult önmagából a világ, vagy legalábbis egy zsákutcába került, ami megköveteli, hogy alaposan górcső alá vegyük a gender-kérdést” – hangsúlyozza. Máthé Zsuzsa meggyőződése, hogy az ember személyisége korántsem változik olyan gyorsan, mint amilyen sebességgel jönnek-mennek a különböző ideológiák. „Nekünk, mai felnőtteknek pedig

kutya kötelességünk kiállni az erős befolyásolásnak kitett gyermekekért,

még akkor is, ha ez adott esetben kellemetlen, hiszen a mi elképzeléseink abszolút szembemennek a divatos fősodorral. De az nem lehet opció, hogy a gyerekeinkkel kísérletezzenek!” – emeli ki.

A Szent István Intézet kommunikációs vezetője szerint a gender-lobbit képviselő politikai csoportok kihasználják a szexuális kisebbségben lévő embereket is, és az LMBTQ-mozgalmak sokkal inkább tűnnek a társadalmat megosztó, átalakítani szándékozó törekvésnek, mintsem valódi jogérvényesítésnek. Nem beszélve arról, hogy „nagyon komoly pénzek, lobbiérdekek vannak ezek mögött a mozgalmak mögött” – teszi hozzá. Máthé Zsuzsa gondolatébresztést vár a konferenciától, illetve annak módját, hogy hogyan lehet cselekvésre váltani azt, amit „mi helyesnek gondolunk”.

(Kép forrása: MTI)

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Buzik, deviánsok, az ezeket támogató balliberális pártok, politikusok, el a kezekkel a gyermekeinktől,unokáinktól!!!!! 22-ben mentek a kukába.

Egyetértek. Ezért nem lenne szabad beoltani őket a kísérleti vakcinával sem.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés